"Danone" Latvijas tirgū ievieš jaunu "Actimel"

Francijas funkcionālās pārtikas ražotājs Danone patērētājus iepazīstina ar jaunu Actimel dzērienu, kura sastāvam papildus īpašajām L. Casei Defensis baktērijām tagad ir pievienoti arī vitamīni.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Ražotājs Danone, kas jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas funkcionālās pārtikas tirgū, ieviesis jauna sastāva Actimel dzērienu, līdz ar to arī jaunām produkta priekšrocībām. Jaunais dzēriens ir bagātināts ar B6 un D vitamīniem, kas ir būtiski normālai imūnsistēmas funkcionēšanai. Viena jaunā sastāva Actimel pudelīte satur 15% no abu vitamīnu rekomendētās dienas devas.

Cilvēka organisms pats vitamīnus neražo vai spēj sintezēt tos nepietiekamā daudzumā. Uztura un veselības speciālisti iesaka vitamīnus uzņemt galvenokārt ar pilnvērtīgu un veselīgu uzturu.
„Cilvēka organismam vitamīni ir nepieciešami nelielos daudzumos, bet jāatceras, ka organisms jāapgādā ar tiem pastāvīgi. Vitamīnus iespējams uzņemt gan ar augu, gan dzīvnieku valsts produktiem, turklāt šobrīd ir raksturīga tendence tos uzņemt ar funkcionālo pārtiku,” stāsta uztura speciāliste Inga Širina. Viņa skaidro, ka funkcionālā pārtika ir pārtikas produkti, kas satur bioloģiski aktīvas sastāvdaļas, piemēram, vitamīnus un probiotiskās baktērijas, kas var palīdzēt samazināt saslimšanas risku un aizsargāt to no infekcijām un kuru uzdevums ir rūpēties par organisma veselību un labsajūtu.

Cilvēka organismam vitamīni ir nepieciešami nelielos daudzumos, bet jāatceras, ka organisms jāapgādā ar tiem pastāvīgi.

Reklāma
Reklāma

Balstoties uz veselības ekspertu atzinumiem, Actimel sastāvā esošie D un B grupas vitamīni ir būtiski vielmaiņas procesiem, veidojot imunitātei tik nepieciešamās olbaltumvielas, kas piedalās bioķīmiskajos procesos, uzlabojot organisma aizsargspējas.

Danone ir viens no pirmajiem ražotājiem piena produktu nozarē, kas koncentrējas uz patērētāja veselību. Danone, kā funkcionālo produktu klāstā blakus Actimel ierindojas arī tādi produkti kā dzeramais un ēdamais jogurts Activia, jogurta dzēriens Danacol un citi funkcionālie piena produkti, ir Latvijas tirgus līderis probiotisko jogurtu kategorijā.
Danone misija ir pēc iespējas vairāk cilvēkiem nodrošināt iespēju uzlabot veselību, lietojot veselīgu uzturu. Gadu gaitā Danone funkcionālie produkti vairāku pētījumu un medicīnisku izmeklējumu rezultātā ir atzīti par veselību veicinošiem. Minētie pētījumi ir atspoguļoti vairākos respektablos medicīnas izdevumos visā pasaulē.