Starptautiskā Slingošanas Nedēļa 2010 no 6. – 12.oktobrim. Piedalies!

Ar plašu pasākumu programmu Rīgā un Liepājā no 6. līdz 12.oktobrim tiks aizvadīta Starptautiskā Slingošanas nedēļa 2010. Latvijā to jau otro gadu organizē  ManiSlingi.lv un Bērnu nēsāšanas skola.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Šī gada Slingošanas nedēļas temats ir Izvēlies drošu nēsāšanu un izbaudi!. Tās ietvaros Latvijā tiks organizēti dažādi pasākumi — akcijas, konkursi, tikšanās ar slingu lietotājiem un konsultācijas, kuru mērķis ir aicināt visus vecākus aizdomāties par ikdienā  izmantoto bērnu pārnēsāšanas ierīču drošību un fizioloģisko piemērotību bērnam. Ja līdz šim mēs esam runājuši par to cik sava mazuļa nēsāšana sev tuvu klāt ir dabiska, patīkama un mazulim nepieciešama, tad šogad esam spiesti runāt arī par to, ka ne visi nēsāšanas līdzekļi ir droši, ne visas mazuļa nēsāšanas pozīcijas ir atbalstāmas un ne visi pasaules iepazīšanas veidi ir mierpilni un mazuļa patstāvību attīstoši. Tāpēc šogad mēs aicinām jūs piedalīties notikumos, stāstos, aktivitātēs, palīdzot arī tiem, kam tas nepieciešams, lai viens otram palīdzētu saprast, ka mierpilna un mazuli attīstoša nēsāšana ir droša nēsāšana. Nēsāšana, kas ir saskaņā ar mazuļa psiho emocionālajām vajadzībām un mazuļa fizioloģiskajām īpatnībām.

Plānoto pasākumu vidū ir gan diskusija par drošiem bērnu pārnēsāšanas palīglīdzekļiem, gan praktiskas nodarbības par to kā pareizi mazuli saģērbt nēsāšanai slingā ziemā un vasarā, kā arī citas akcijas — foto sesija Brīvdabas muzejā, vēderdeju nodarbība māmiņām ar mazuļiem slingā, slingu un to piederumu tirdziņš. Nedēļas noslēgumā vairākas māmiņas ziedos slingus krīzes situācijā nonākušajām mammām Rīgas krīzes centros.


Programma
Trešdiena, 6. oktobris

12:00  Atklāšana Spīķeri, kim? mītnes 3. stāvs, Maskavas iela 12/1
13:00 Turpinām ar sarunu Droša bērnu nēsāšana piedalās  Aija Apsīte, Evita Žvagiņa- Jākobsone, fizioterapeite Baiba Auziņa. Viss par drošiem un nedrošiem bērnu nēsāšanas palīglīdzekļiem, par fizioloģiski drošu pozīciju nēsājot un psiho emocionālo atbalstu.

Ceturtdiena, 7. oktobris
14:00  Nodarbība Droša bērna nēsāšana vasarā un ziemā, vada Aija Apsīte (sertificēta bērnu nēsāšanas konsultante). Nodarbībā uzzināsiet kā mazuli nēsājot slingā nepārkarst un nenosalt, kā ģērbt savu mazuli un apģērbties pašam, Jauno vecāku atbalsta klubs „KKM” Krišjāņa Barona iela 134.

Piektdiena, 8. oktobris
13:00   Vēderdejas  slingomāmiņām — vada Olga Bubley — KKM klubs Imantā, Kurzemes pr. 15.
19:00   Slingotājus visā Latvijā šajā vakarā aicinam  dodamies ar savām ģimenēm iepirkties uz lielveikaliem vai pavakariņot, bērniņa nešanai izmantosim slingus!  Atcerēsimies cik ērti to darīt ar mazuli, kad mazulis ir cieši mums klāt. Mums liekas, ka mūs ir maz? Šī būtu iespēja redzēt, cik mēs patiesībā esam!

Sestdiena, 9.oktobris
13:00  Fotosesija mammām, tētiem un ģimenēm, kas slingo. Muzeja apmeklējums  ar 50% atlaidi (1 Ls) un jauku fotogrāfiju radīšana — Brīvdabas muzejā, Brīvības gatvē 440, pulcēšanās pie ieejas 12:30!

Svētdiena, 10. oktobris
13:00 - 17:00  Slingu sīkumi
Pasākums, kura laikā mēs, malkojot tēju, varēsim apmainīties ar savu pieredzi slingojot, iepazīties viens ar otru, piedalīties dažādos konkursos un vinnēt balvas un iemācīties tamborēt slingu krelles. Notiks arī Lietoto slingu un citu slingu sīkumu (slingu krelles, slingu jakas u.c.) tirdziņš — visi, kas vēlas pārdot savus lietotos slingus vai citas lietas saistībā ar slingiem, laipni aicināti!  Jums tiks ierādīta īpaša tirgošanas vieta! — Baložu iela 28 Ģimenes ārsta prakse, ieeja no Mārtiņa ielas.

Pirmdiena, 11. oktobris
13:00  Slingošanas nedēļas tikšanās Liepājā, Smuko lietu bodīte Tirgoņu ielā 22.

Otrdiena, 12. oktobris
12:00   Slingomāmiņas ziedos slingus Krīzes situācijā nonākušām mammām un kopīgi ar Aiju Apsīti un Evitu Žvagiņu-Jākobsoni novadīs nodarbību par drošu bērnu nēsāšanu slingā, RSA Krīzes centrs bērniem un sievietēm ar bērniem Māras centrs, Cieceres ielā 1.
14:00  Tējas dzeršana un Slingošanas nedēļas svinīgs noslēgums, RSA Krīzes centrs bērniem un sievietēm ar bērniem Māras centrs, Cieceres ielā 1.

Piedalīšanās Slingošanas nedēļas pasākumos ir bez maksas, izņemot ieejas maksa Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā 1 Ls apmērā.
Ja nav norādīts savādāk, tad visas adreses ir norādītas Rīgas pilsētā.

 

Pilna Starptautiskās Slingošanas nedēļas pasākumu programma atrodama portālā ManiSlingi.lv

 

Reklāma
Reklāma