Policija pieķer tirgotāju, kurš pārdod alkoholu nepilngadīgai personai

Turpinot pastiprinātu darbu sabiedriskās kārtības uzraudzībā jaunajam mācību gadam sākoties, Rīgas Pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki nedēļas nogalē apsekoja 58 tirdzniecības un izklaides vietas.

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

Reida laikā pašvaldības policijas darbinieki konstatēja alkohola tirdzniecības faktu nepilngadīgai personai, kad alkoholiskā dzēriena iepakojums nepilngadīgajam tika pārdots kādā lielveikalu ķēdes veikalā Vecmīlgrāvī. Pie atbildības saukts veikala pārdevējs, uzsākta lietvedība pret veikalu kā juridisku personu, kā arī pret nepilngadīgo personu, kura iegādājās alkoholu.

Atbilstoši Alkohola aprites likumam, alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, un nepilngadīgas personas alkoholu iegādāties nedrīkst. Lai pārliecinātos par pircēja vecumu, tirgotāja pienākums ir pieprasīt, lai pircējs uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

Nedēļas nogalē konstatēts gadījums, kad trīs nepilngadīgie, kuriem veikalā Maskavas ielā alkohols nav pārdots, ar pilngadīgas personas palīdzību alkoholu iegādājušies un netālu no veikala uzsākuši to lietot. Trīs nepilngadīgās personas sauktas pie atbildības par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā, par notikušo informēti nepilngadīgo vecāki.

Reida laikā, pēc pulksten 22.00, pilsētas centrā sastapti divi 16 gadus nesasnieguši pusaudži, kuri publiskā vietā atradās bez vecāku pavadības. Abos gadījumos nepilngadīgie nogādāti pie vecākiem.


Informāciju sagatavojusi: Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane

Reklāma
Reklāma