Akcijā "Uz skolu" saziedotas 4 tonnas mantu — divreiz vairāk kā pērn

Veiksmīgi noslēgusies tirdzniecības centra Spice Home un mazturīgo atbalsta biedrības Dace rīkotā labdarības akcija Uz skolu!. Šogad maznodrošinātiem bērniem tika saziedotas 4 tonnas mantu, kas ir divreiz vairāk kā pērn šis akcijas laikā. No tām 2 tonnas ir apģērbi, 500 kg skolas grāmatas, 200 kg kancelejas preces, 230 gab. mīkstās rotaļlietas, 19 spēles, 2 kastes krūzīšu, 3 maisi ar auduma gabaliem, 3 maisi ar dzijām, kā arī lampas, datortehnika un citas mantas.

Dace Dimitrijeva pie ziedojumu kastes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dace Dimitrijeva pie ziedojumu kastes.

„Sakām lielu paldies ikvienam, kurš atrada laiku un iespēju ziedot labdarības akcijai un sarūpēja praktiskas lietas maznodrošinātiem bērniem jaunajam mācību gadam. Ziedotāju pulks ar katru gadu kļūst arvien lielāks, par ko man ir neizsakāms prieks! Saziedotās 4 tonnas mantu ir necerēti daudz, tādēļ varēsim palīdzēt vairāk lauku ģimeņu bērniem un skolām, nekā sākotnēji plānojām. Pārsteidzoši, ka salīdzinot ar iepriekšējo gadu šogad arvien vairāk cilvēki ziedo akcijai arī jaunas — tik tikko veikalā pirktas mantas”, atklāj Dace Dimitrijeva, Latvijas Mazturīgo atbalsta biedrības Dace valdes priekšsēdētāja.


„Labdarības akcija ir kā tilts starp tiem, kam ir ko dot un tiem, kam kaut kas trūkst. Nav noslēpums, ka mūsdienu sabiedrība ir noslāņojusies, tādēļ man ir liels prieks, ka mēs pamanām tos, kuri ir apdalīti, un pats galvenais, spējam palīdzēt, jo mēs saprotam, ka mums ir ko dot. Šādās akcijās mēs visi tiekam iesaistīti šī tilta būvniecībā”, sacīja psihoterapeite Aina Poiša, kura ziedoja akcijas atklāšanas pasākumā.


Akcijai ikviens varēja ziedot laikā no 24. augusta līdz 31. augustam. Atsaucīgi bija arī daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki — mūziķi, mākslinieki, sportisti, politiķi un TV sejas. Pie mantu ziedošanas tika novietota arī naudas ziedošanas kastīte, kurā akcijas laikā saziedoti tika nepilni 100 lati. Šie līdzekļi tika nodoti biedrībai Dace, lai segtu transporta izmaksas par mantu nogādāšanu Latvijas lauku reģionu skolās. Katrs ziedotājs saņēma mazu bērnu sagatavotu piemiņas dāvanu — glezniņas, apsveikumu kartiņas, kolāžas un citus bērnu roku darbiņus.

Reklāma
Reklāma


Saziedotās lietas, pateicoties Latvijas mazturīgo atbalsta biedrības Dace plašajam sociālo sadarbības partneru tīklam, tiks nogādātas Latvijas lauku reģionos — Suntažu sanatorijas internātskolai Ogres novadā, Upesgrīvas speciālai internātskolai Rojas novadā, Palsmanes speciālai internātskolai Smiltenes novadā, Rēzeknes logopēdiskajai internātskolai Rēzeknē, Jūrmalas speciālai internātskolai Jūrmalā, Īslīces vidusskolas maznodrošinātajiem un daudzbērnu ģimenēm Bauskas novadā.