Dēls izspiež mammai naudu sakot, ka ir nolaupīts

12. augustā kāds 20 gadus vecs puisis nolēmis inscenēt sevis nolaupīšanu un savai mātei pieprasījis 500 latu kā izpirkuma naudu, jo pirms tam pirms tam pazaudējis lielas naudas summas spēļu klubos. Policija Rīgā pēc vairākām stundām atklāja, ka dēls nemaz nav nolaupīts, un viņš šo stāstu izdomājis, lai mēģinātu izkļūt no nepatikšanām.

Dažādus krāsojamos zīmējumus skati sadaļā Rotaļas ar bērniem! Ilustrācija: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dažādus krāsojamos zīmējumus skati sadaļā Rotaļas ar bērniem! Ilustrācija: Jānis Beķeris.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka puiša māte saņēmusi no dēla mobilā tālruņa sūtītu īsziņu, kurā bijis teksts, ka dēls ir nolaupīts, tiek prasīti 500 latu. Bijusi arī piebilde — "tie nav joki". Bijuši arī draudi dēlu nogalināt, ja nauda netiks sagādāta. Māte par notikušo paziņoja policijai, bet pati mēģināja sazināties ar dēlu, zvanot uz viņa numuru. Tālrunis klusēja, tad tika sūtītas īsziņas, uz kurām arī tika atbildēts, pieprasot naudu, citādi dēlu sieviete vairs neredzēšot.

Nekavējoties par notikušo tika paziņots visām patruļpolicijas ekipāžām Rīgā un drīz vien patruļpolicijas vienība Alfa darbinieki pēc vizuālām pazīmēm pilsētas centrā — pie Brīvības pieminekļa puisi pamanīja un aizturēja. Viņš tika aizvests uz policijas iecirkni, kur arī atzinās un izstāstīja, kā bija inscenējis sevis nolaupīšanu.

Viņš atzinās, ka pa dienu esot staigājis pa spēļu klubiem, kur vienā zaudējis 45 latus, bet tad no kāda vecāka kunga aizņēmies 100 eiro (71 latu) un aptuveni 300 latus un aizņemto naudu paspēlējis, sākumā 180, tad 100 un tad vēl 150 latu. Sācis domāt, ko tagad darīt. Gribējis tā kā veikt zādzību, bet palicis bail, līdz izdomājis notēlot, ka ir nolaupīts. Tāpēc mammai sācis sūtīt īsziņas, tad kaut kur Juglā it kā sevi sasējis, bet miera nav bijis. No Juglas naktī viņš nolēmis doties atpakaļ uz centru, kur pie Brīvības pieminekļa arī aizturēts.

Policija izsaka nožēlu, ka šāda banāli izdomāta scēna lika daudziem policistiem šo informāciju uztvert ļoti nopietni, ieguldot arī lielus darba resursus.

Reklāma
Reklāma