Šajās brīvdienās sola plus 36 grādus!

Sestdien un svētdien, kad Latvijā valdīs liels karstums, dienā maksimālā gaisa temperatūra var sasniegt plus 36 grādus, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sestdien, 7.augustā, teritorijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra dienā būšot no plus 33 līdz plus 36 grādiem. Arī Rīgā pēcpusdienā gaisa temperatūra paaugstināšoties līdz plus 33 grādiem, bet Kurzemes piekrastē būšot par dažiem grādiem vēsāks.
Svētdien, 8.augustā, tikai austrumu rajonos temperatūra dienas laikā sasniegšot plus 33, plus 36 grādus. Noteikti izlasi rakstu, kā no pārkaršanas pasargāt gan sevi, gan bērnu!

Šajā laikā arī naktis būs ļoti siltas — no plus 17 līdz plus 24 grādiem.
Tā kā šajās dienās laika apstākļus noteiks ar cikloniem saistītas zema spiediena ieplakas, tad joprojām atsevišķos rajonos veidosies vareni gubu-lietus mākoņi, kas nesīs pērkona negaisus un lietusgāzes. Šādās situācijās iespējamas krasas vēja brāzmas, arī krusa. Izlasi padomus, Kā izvairīties no zibens spēriena.

Jau šogad Ventspilī 13.jūlijā termometra stabiņš pakāpās līdz plus 34,8 grādiem. Plus 33,5 un plus 33,8 grādi 17.jūlijā tika fiksēti atbilstoši Rucavā un Ventspilī.
Augustam pieder gada visaugstākās gaisa temperatūras Latvijā rekords — plus 36,4 grādi —, kas ir uzstādīts 1943.gada 4.augustā Daugavpilī.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma