Glābējsilītē atstāts jau ceturtais mazulis — meitenīte

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) teritorijā esošajā glābējsilītē ceturtdien ap plkst. 16 ielikts vēl viens bērniņš — meitenīte, laikrakstu Diena informējusi slimnīcas sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

Foto: www.babybox.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: www.babybox.lv

Meitenīte ir četras līdz piecas dienas veca, sver 2,874 kilogramus un ir 48 centimetrus gara. Neonataloģijas klīnikas ārste Sandija Stanke atzinusi, ka pēc pirmreizējās apskates meitenīte izskatās vesela un kopta.

Glābējsilītē atstāts arī autiņbiksīšu komplekts. Patlaban pamestā meitenīte ievietota bērnu slimnīcas jaundzimušo nodaļā.

Par atrasto mazuli Bērnu slimnīca ir ziņojusi atbildīgajam institūcijām, valsts policijai un slimnīcas sociālajam dienestam. 10 dienu laikā meitenīte varētu nonākt pirmsadopcijas ģimenē (Labklājības ministrijai ir saraksts ar ģimenēm, kas vēlas adoptēt mazuļus). Pusgadu bāriņtiesa vēros, kā mazulītei klājas šajā ģimenē un, ja viss būs labi, pēc pusgada tiesas procesā tiks lemts par mazuļa nodošanu adopcijai šiem vecākiem. Ja pusgada laikā pārdomās un uzradīsies sieviete, kas mazuli atstājusi, viņai būs jāpierāda, ka viņa ir bērna mamma, pašai apmaksājot DNS analīzes un pēc tam bāriņtiesa lems, vai bērna interesēs ir atgriezties pie savas mammas.

Reklāma
Reklāma