Liepājā uz gājēju pārejas auto notriec sievieti ar zīdaini. Bērns gājis bojā

Sestdien  Liepājā kāds vīrietis ar automašīnu notriecis sievieti un uzbrauca bērnu ratiņiem. Vadītājs no notikuma vietas aizbēga, savukārt bērns no gūtajām traumām gāja bojā, pēc LETA materiāliem ziņo nacionālo ziņu portāls www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Valsts policijas preses pārstāve Linda Neimane-Zobena aģentūru LETA informēja, ka vakar ap plkst.16.40, Raiņa ielā Liepājā, 1982.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Mazda 323", uz gājēju pārējas uzbrauca 1984.gadā dzimušai sievietei, kura ratiņos veda 2009.gadā dzimušu zēnu.
Par faktu sākts kriminālprocess.
Portāls liepajniekiem.lv ziņo, ka autovadītājs braucis lielā ātrumā. Automašīnu "Mazda 323" vadīja 1982. gadā dzimis vīrietis vārdā Deniss. Negadījums notika uz gājēju pārejas Raiņa ielā, kas atrodas iepretī kafejnīcai "Čebureki". Vainīgais autovadītājs vēl centās no notikuma vietas aizbēgt, taču viņu netālu panāca kādas pelēkas automašīnas vadītājs, kas brauca tieši aiz traģēdijas vaininieka, notikušo redzēja un saviem spēkiem bēgli aizturēja.

Sākotnējā pārbaude liecina, ka autovadītājs neesot lietojis alkoholu. Taču ekspertīze vēl noteiks, vai viņš nebija lietojis kādas citas apreibinošas vielas. Tādēļ pagaidām par ticamāko versiju tiek uzskatīta atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana. Proti, Deniss nesās tādā ātrumā, ka nespēja reaģēt uz situāciju satiksmē.
VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds  apliecināja, ka aizturētais Deniss ir arestēts.
Liepajniekiem.lv: „Lai arī pašu sadursmi neredzēja, tomēr traģiskajām sekām lieciniece bija ilggadējā kafejnīcas "Čebureki"  darbiniece Tatjana Gavrilova. " Māte histērijā kliedza, bērniņš gulēja ielas vidū, ratiņi vispār tika aizsviesti pārdesmit metru tālāk līdz pat bērnu lietu veikalam. Tās šausmas nav iespējams aprakstīt," satriekta par redzēto bija Gavrilova. Gan notikušā aculiecinieki, gan vēlāk arī mediķi centušies mazulim līdzēt, taču traumas izrādījās nāvējošas.
Gavrilova šajā vietā strādā kopš 1999. gada un diemžēl ir bijusi lieciniece vairākām nelaimēm, kas norisinājušās tieši pie šīs gājēju pārējas un krustojuma. "Te ir notriekts bērns ar ragaviņām, viens autobuss uzbrauca sievietei, kura vēlāk nomira. Automašīnas sitas kopā vienā laidā. Ši ir vieta, kur bieži notiek nelaimes. Tādēļ es nesaprotu, kāpēc tika atslēgta gājēju pārejas poga un nekas neregulē satiksmi. Pie šīs gājēju pārejas neviens taču tā īsti neapstājas, tik joņo garām kā trakie. Bet cilvēku plūsma ir liela" ziņo liepajniekiem.lv.

Portāls mammam.lv/tetiem.lv aicina būt uzmanīgiem uz ielas, sargāt sevi un savus bērnus un atcerēties, ka diemžēl arī gājēju pārejas gājējiem nav drošas.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā bērniņa vecākiem.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv