Mazajai Danai mammas un tēti saziedojuši Ls 1 400. Paldies jums!

Pirms kāda laika mammam.lv/tetiem.lv publicējām lūgumu palīdzēt mazajai Danai — nepilnus trīs gadus vecai meitenītei, kura slimības dēļ aizvien neprot staigāt... Viņas veselībai ļoti noderīgs būtu rehabilitācijas kurss Krimā, un nu ar mammu un tētu atbalstu meitenīte to varēs apmeklēt!

Dana izgājusi arī zirgu rehabilitācijas kursu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dana izgājusi arī zirgu rehabilitācijas kursu.

Nesen ar portālu sazinājās Danas mamma Kristīne, sakot lielu jo lielu paldies visiem, kas ziedoja un aizvien ziedo naudiņu mazās meitenītes ārstēšanai. „Mums pienāca ļoti labas ziņas no ziedot.lv — šī labdarības organizācija mums apmaksās rehabilitācijas kursu Krimā septembrī, un cilvēki ar mammam.lv/tetiem.lv atbalstu mums arī ir jau saziedojuši Ls 1400. Tā kā uz Krimu nebrauksim aktīvākās sezonas laikā, tad ārstēšanās izmaksas būs mazākas, nekā iepriekš bijām domājuši. Par to liels prieks, jo varēsim mazo meitiņu uz Krimu aizvest divas reizes! Vienu reizi ar ziedot.lv atbalstu un otru par saziedoto naudiņu šajā portālā un baltic-ireland.ie. Liels Paldies portālam mammam.lv/tetiem.lv un visiem, kuri mūs ir jau atbalstījuši un aizvien atbalsta!” tā Danas mamma Kristīne.

Tā kā neviens ārsts nespēj skaidri pateikt, cik rehabilitācijas būtu nepieciešamas, nav arī prognozējama kopējā summa ārstēšanai.

Reklāma
Reklāma

Jau rakstījām, ka mazulīte cīnās ar reti sastopamu, ģenētisku slimību — Spinālo muskuļu atrofiju, kuras galvenais simptoms ir muskuļu vājums. Tā kā neviens ārsts nespēj skaidri pateikt, cik rehabilitācijas būtu nepieciešamas, nav arī prognozējama kopējā summa ārstēšanai, taču skaidrs ir tas, ka ar diviem kursiem vien varētu nepietikt. Tāpēc ikkatra cilvēka labais vārds un finansiālā palīdzība Danas vecākiem dod cerību, ka viņu mazā atvase reiz spēs rāpot, celties kājās un staigāt.

Kaut arī  mazā Dana cīnās ar ļoti smagu slimību, viņa ir smaidīga un dzīvespriecīga meitene, kura, tāpat kā  citi bērni, par visu vairāk vēlas skriet savām kājiņām. Jau izietas vairākas rehabilitācijas tepat Latvijā — rehabilitācijas centrā Vaivari un Līgatne, kā arī Lietuvā sanatorijā Saulīte. Ļoti lielu daļu ģimenes budžeta ģimene atvēl, lai nodrošinātu  Danai ikdienā nepieciešamās procedūras — masāžas, vingrošanas, baseinu un izjādi ar zirdziņu. Jāpiemin, ka ģimene dzīvo šķirti, jo tētis strādā Īrijā, lai nodrošinātu mazo meitiņu ar visām nepieciešamajām procedūrām.

Latvijā mediķiem trūkst pieredzes cīņā ar šīs slimības izraisīto muskuļu vājumu, tādēļ Danas vecāki nolēmuši pēc palīdzības griezties ārpus mūsu valsts robežām. Mazajai Danai ir parādījusies iespēja ārstēties Krimā Evpatorijas sanatorijā un apmeklēt delfīnterapiju. Paldies Tev, ka palīdzēji un palīdzi savākt nepieciešamo naudiņu meitenītes ārstēšanai!

 
Ar cieņu,
Kadeku ģimene

Tālrunis: 29649709
Ziedojumus Jums ir iespējams pārskaitīt Swedbank bankā:
Kristīnei Kadekai
personas kods: 210883-11658
konta numurs: LV47HABA0551021947167