Tiešraidē no La Scala opera "Reinas zelts" – kino "Rīga" uz lielā ekrāna

Trešdien, 26. maijā tiešraidē no Milānas La Scala uz kino Rīga lielā ekrāna tiks demonstrēta Riharda Vāgnera opera Reinas zelts.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Ar šo operu beļģu režisors Gijs Kasjē, kas pārsteidzis Eiropu ar ārkārtīgi oriģinālām izrādēm, aizsāk ilgi gaidīto Nībelungu gredzena iestudējumu sēriju Milānas slavenajā opernamā. Pie diriģenta pults – ideālais vāgnerietis Daniels Barenboims. Tiešraides sākums plkst. 21:00.

Šī estētiskā, maģiskā un teatrālā opera uzsāk Vāgnera grandiozo Nībelungu ciklu – viņa manifestu par civilizācijas beigu sākumu. Tetraloģijas viencēliena prologs Reinas zelts vēsta par iedzimto varas grēku, kas rodas no nodevības, viltus un atteikšanās no mīlestības.

Lomās – Renē Pape, Stefans Rīgamers, Johaness Martins Krencle, Volfgangs Ablingers-Šperake, Hanno Millers-Brahmans, Timo Rīhonens, Katrīna Kamerloere, Anna Samuila
Anna Larsone. Izrādes garums – 2 st. 30 min.
 
2. jūnijā 19:00 uz lielā ekrāna būs skatāms Itālijas nozīmīgākā Džuzepes Verdi daiļradei veltītā festivāla uzvedums Rigoleto. Šī opera ir viens no Verdi izcilākajiem sasniegumiem un, neapšaubāmi, viņa visaizkustinošākais tēva un meitas attiecību portretējums. Titullomā – viens no izcilākajiem šobrīd strādājošajiem itāliešu baritoniem maestro Leo Nuči. Rigoleto meitas Džildas lomā – jaunā soprāna sensācija Nino Mačaidze

Biļetes pārdošanā kino Rīga un Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.  Biļešu cenas no 6 līdz 10 Ls, uz tiešraidēm no 8 līdz 12 Ls.
 

Reklāma
Reklāma