Palīdzēsim divgadīgajai Danai iemācīties staigāt

Mūsu mazajai meitiņai Danai tagad ir 2,9 gadiņi. Mazulīte cīnās ar reti sastopamu, ģenētisku slimību — Spinālo muskuļu atrofiju, kuras galvenais simptoms ir muskuļu vājums. Jūsu palīdzība mums dotu cerību, ka reiz Dana spēs rāpot, celties kājās un staigāt.

FOTO: no personīgā arhīva

Lai gan precīzi nav zināms, Latvijā šīs slimība (tai ir vairāki veidi, formas un tipi) ir diagnosticēta ap piecdesmit cilvēkiem.
Kaut arī  mazā Dana cīnās ar ļoti smagu slimību, viņa ir smaidīga un dzīvespriecīga meitene, kura, tāpat kā  citi bērni, par visu vairāk vēlas skriet savām kājiņām. Esam jau izgājuši vairākas rehabilitācijas tepat Latvijā — Rehabilitācijas centrā Vaivari un Līgatne, un bijām arī Lietuvā sanatorijā Saulīte. Ļoti lielu daļu ģimenes budžeta atvēlam, lai nodrošinātu  Danai ikdienā nepieciešamās procedūras — masāžas, vingrošanas, baseinu un izjādi ar zirdziņu. Jāpiemin, ka ģimene dzīvo šķirti, jo tētis strādā Īrijā, lai nodrošinātu mazo meitiņu ar visām nepieciešamajām procedūrām.

Latvijā mediķiem trūkst pieredzes cīņā ar šīs slimības izraisīto muskuļu vājumu, tādēļ esam nolēmuši pēc palīdzības griezties ārpus mūsu valsts robežām.

Latvijā mediķiem trūkst pieredzes cīņā ar šīs slimības izraisīto muskuļu vājumu, tādēļ esam nolēmuši pēc palīdzības griezties ārpus mūsu valsts robežām. Mazajai Danai ir parādījusies iespēja ārstēties Krimā Evpatorijas sanatorijā un apmeklēt delfīnterapiju, trīs nedēļu ārstēšanās kurss izmaksā Ls 1800. Mūsu ģimenei tādas naudas nav, jo līdz šim visus izdevumus un rehabilitācijas apmaksājām paši. Dana pēc rehabilitācijām un ikdienas smagā darba veļas jau zibenīgā ātrumā, spēj noturēt sevi uz elkonīšiem, kā arī uz bumbas apsēsties, noturēt sevi uz taisnām rokām, noturēties uz celīšiem ar palīdzību, ar palīdzību nostāvēt kājās. Tonuss Danai uzlabojas pēc katras rehabilitācijas. Tādēļ Danai ļoti palīdzētu ārstēšanās Krimā, kas dotu cerību reiz viņai patstāvīgi ieņemt šīs pozas. Lai dotu pēc iespējas labākus rezultātus, kurss jāiziet vismaz divas reizes gadā. Lai arī turpmāk palīdzētu Danai , nepieciešama arī rehabilitācija tepat Latvijā, kas ļautu uzlabot viņas fizisko stāvokli. Rehabilitācijas centrā Līgatne trīs nedēļu ārstēšanās kurss izmaksā Ls 500-600, rehabilitācijas centrā Vaivari — Ls 800.Tādēļ mūsu ģimenei ļoti  nepieciešama Jūsu palīdzība un atbalsts. Katrs ziedotais santīms mums un Danai dos cerību, ka kādreiz viņa spēs rāpot, celties kājās un staigāt.
 
Ar cieņu,

Reklāma
Reklāma

Kadeku ģimene
Tālrunis: 29649709
Ziedojumus Jums ir iespējams pārskaitīt Swedbank bankā:
Kristīnei Kadekai
personas kods: 210883-11658
konta numurs: LV47HABA0551021947167