Kukuļdošanas skandāls Jelgavas slimnīcā (VIDEO)

Mīļās, mammas un tēti! Ja kāds ārsts jums vaicā naudu papildus izmaksām, par kurām izsniedz čeku, JUMS NAV JĀMAKSĀ! Tas ir KUKULIS! KUKUĻŅEMŠANA un KUKUĻDOŠANA ir krimināli sodāmas. Noskatieties LNT raidījuma Tautas balss sižetu par to, kā izgāja Jelgavas slimnīcas galvenajam traumatologam Vladimiram Kravecam!

FOTO: Mammamuntetiem.lv



Īss sižeta atstāsts:
Sazvanījis Tautas Balss redakciju, Kārlis nespēj valdīt asaras. Sirmais kungs stāsta, ka pirms vairākām nedēļām sieva salauzusi kāju un ārstējas Jelgavas slimnīcā. Kāja gan veiksmīgi sadzijusi, taču izņemt dzīvesbiedri no slimnīcas nevarot, jo ārstējošais ārsts Vladimirs Kravecs pieprasot kukuli.

Noskaidrojis reģistratūrā, ka par ārstēšanos jau tā jāmaksā plānajam maciņam milzīgā summa, 125 lati, Kārlis lauzīja galvu, kur atrast vēl 50 latus daktera kabatai.

Kārlis stāsta, ka vissāpīgākais ir tas, ka jau tā ir grūti laiki, un neiznāk pat maizes kukulim, kur nu vēl ārstam atdot 50 latus. Iepriekšējā dienā, kad uzzinājis, ka ārsts vēlas kukuli, Kārli pārņēmis izmisums, jo nezinājis kur tādu naudu ņemt.

Tautas Balss nolemj Kārlim palīdzēt un kopīgiem spēkiem negodīgo ārstu atmaskot.

Kad Kārlis jau atrodas daktera kabinetā, traumatalogs Kravecs ar jūtamu pieredzi skolo Kārli, ka oficiālo rēķinu 125 latus, viņš mierīgi varot apmaksāt pa daļām. Taču savu daļu 50 latu Kraveca kungs bez mazākiem sirdsapziņas pārmetumiem ieslidina savā krūšu kabatā.

Jelgavas slimnīcas galvenais ārsts Andris Ķipurs situāciju komentē šādi: "Nu, es domāju, ka šādai rīcībai nav citu komentāru — tā ir nosodāma un nekāda priekšapmaksa un citi maksājumi nav pieļaujami, kā vien tie, ko kungs samaksājis kasē un kungs saņēmis dokumentus."

Paliek vienīgi neatbildēts jautājums par Hipokrāta zvērestu — ir vai nav jāievēro?

P.S. Ja jums nākas saskarties ar līdzīgiem gadījumiem, vērsieties policijā vai zvaniet Tautas balsij: 67774444!

Materiāls publicēts sadarbībā ar LNT raidījumu Tautas balss.
Lasi Tautas balss karstās tēmas!

Reklāma
Reklāma