Divu nedēļu laikā atrasti trīs miruši jaundzimušie

Ne policisti, ne bērnu tiesību sargi neatceras, kad vēl tik īsā laika posmā būtu atrasti tik daudzi jaundzimušie. Divu nedēļu laikā trīs bērniņi atrasti miruši, bet viena meitenīte atstāta glābējsilītē.

Žurnālisti glābējsilītes atklāšanā. Foto: www.babybox.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Žurnālisti glābējsilītes atklāšanā. Foto: www.babybox.lv

Kuldīgā sestdienas talkas laikā atrastais jaundzimušais bija ietīts dvielī un ielikts politielēna maisiņā. Pirms nedēļas vēl viens miris zīdainītis tika atrasts Liepājas mežā, bet pirms divām nedēļām policija atklāja, ka kāda māte Limbažos savu mirušo jaundzimušo noslēpusi ledusskapja saldētavā.

Viena mazulīte atstāta Bērnu Klīniskās Universitātes slimnīcas glābējsilītē jeb tā sauktajā Babybox. Atšķirībā no trim iepriekšējiem gadījumiem, meitenīte ir sveika un vesela, mamma tai līdzi iedevusi drēbītes, autiņbiksītes, kā arī zīmīti ar meitenītes dzimšanas datumu, svaru un garumu. Glābējsilīte, kas atrodas bērnu slimnīcā Rīgā, ir vienīgā Latvijā. Ne Liepājā, ne Kuldīgā, ne arī Limbažos tādas nav.

„Vai sieviete no Jelgavas, Daugavpils vai Liepājas brauks uz Rīgu? Iespējams, lai neuzņemtos nāves grēku, viņa posīsies tālajā ceļā, bet visticamākais, ka nē. Ne velti citās valstīs taktika ir izvietot Baby Box vietas pilsētās pa visu valsti. Čehijā šobrīd ir ap 20 Baby Box, bet mērķis ir izveidot 70 vietas – pa vienai katra rajona centrā. Vācijā ir vairāk kā 75 Baby Klappe,” saka viena no Baby Box – vieta bērna dzīvībai! projekta virzītājām Latvijā.

Edīte kopā ar Latvijas Bērnu fondu šobrīd sākusi kampaņu, aicinot cilvēkus ziedot naudu, lai glābējsilītes varētu atvērt arī citās Latvijas pilsētās. "Šāda vieta ir nepieciešama ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās. Zem katra šī stāsta slēpjas kāda traģēdija, kāpēc sieviete nejūt sevī spēku, drosmi vai atbildību audzināt savu bērnu. Taču mēs nedrīkstam aizmirst pašu galveno — ikviens bērns pasaulē ierodas ar cerību, ka viņš var piedzīvot labākās lietas, ko pasaule var viņam dot."

Ziedojuma konts:


Latvijas Bērnu fonds
Reģ. Nr.: 40008018725
Konta Nr.:LV42UNLA0002000707402
Banka: A/S „SEB Banka"
Maksājuma mērķis: Baby Box
Plašāka informācija par projektu mājas lapā: www.babybox.lv 

Reklāma
Reklāma