Glābējsilītē atstātās mazulītes mamma grib bērnu atgūt

Sieviete, kura sevi dēvē par aizvadītajā nedēļā Glābējsilītē ievietotās meitenītes māti, interesējusies par iespējām atgūt savu bērnu, raksta nacionālais ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Foto: www.babybox.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: www.babybox.lv

Par to pastāstīja Krīzes centra pārstāve Judīte Briede-Jureviča. Sieviete, kas interesējusies par bērnu, zvanījusi uz policiju. Viņai norādīts, ka ar šiem jautājumiem jāgriežas bāriņtiesā, jo tā ir atbildīgā iestāde.

"Pasaules pieredze liecina, ka sievietes, kas atstājušas savus mazuļus glābējsilītē, ļoti reti kad pārdomā. Un, ja tā, tad sieviete kopā ar bērnu parasti noliek arī bērna dzimšanas apliecību, kas ļauj viņu atrast. Tas ir kā sauciens pēc palīdzības, ja sieviete pati nespēj par mazuli parūpēties," portālam mammam.lv/tetiem.lv atzinusi viena no Baby Box — vieta bērna dzīvībai! projekta virzītājām Latvijā Edīte Kaņepāja Vanaga.

Mazulītei, ko pagājušajā nedēļā atrada Bērnu slimnīcas glābējsilītē līdzi bija drēbītes, autiņbiksītes, kā arī zīmīte, kas norāda, ka bērniņš dzimis 12.aprīlī un viņas svars piedzimstot bijis 3,08 kilogrami un garums 50 centimetri. 

Pēc spēkā esošajiem noteikumiem, bērns, kas atstāts glābējsilītē, 10 dienu laikā nonāk pirmsadopcijas ģimenē (Labklājības ministrijai ir saraksts ar ģimenēm, kas vēlas adoptēt mazuļus). Pusgadu bāriņtiesa vēro, kā mazulītei klājas šajā ģimenē un, ja viss būs labi, pēc pusgada tiesas procesā tiks lemts par mazuļa nodošanu adopcijai šiem vecākiem. Ja pusgada laikā pārdomās un uzradīsies sieviete, kas mazuli atstājusi, viņai būs jāpierāda, ka viņa ir bērna mamma, pašai apmaksājot DNS analīzes un pēc tam bāriņtiesa lems, vai bērna interesēs ir atgriezties pie savas mammas.


Materiāls publicēts sadarbībā ar nacionālo ziņu portālu www.kasjauns.lv.

Izlasi arī:
Bērnu slimnīcas glābējsilītē atstāts jau trešais bērniņš

Reklāma
Reklāma