1. septembrī atļauj tirgot alkoholu

1.septembrī, Zinību dienā, tāpat kā visās pārējās gada dienās, būs atļauts tirgot alkoholu, — paredz Saeimas galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā, raksta portāls www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iepriekš rakstījām, ka Saeima 25.februārī galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas neļauj Zinību dienā, 1.septembrī, tirgot alkoholu. Minētā norma nozīmēja, ka alkoholu 1. septembrī nevarētu iegādāties ne tikai veikalos, bet arī kafejnīcās un restorānos. Tomēr Valsts prezidents grozījumus likumā neizsludināja un lūdza Saeimu izvērtēt, vai, nosakot, ka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir aizliegta 1.septembrī, tiek sasniegts likumdevēja iecerētais mērķis — liegt nepilngadīgajiem jebkādu iespēju iegādāties alkoholiskos dzērienus Zinību dienā, kā arī cīnīties pret jaunatnes alkohola lietošanas paradumiem.

Valsts prezidents grozījumus likumā neizsludināja un lūdza Saeimu izvērtēt, vai, nosakot, ka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir aizliegta 1.septembrī, tiek sasniegts likumdevēja iecerētais mērķis.


Valsts prezidents norādīja uz nepieciešamību paredzēt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā atbildību par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgajiem gan pārdevējam, gan arī juridiskajai personai — alkoholisko dzērienu tirdzniecības atļaujas (licences) turētājam.

Kā ziņot LETA, priekšlikums aizliegt alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību 1.septembrī tika iesniegts un atbalstīts, neapspriežot to ne ar atbildīgajām institūcijām, kuru kompetencē ir kontrolēt alkoholisko dzērienu apriti un sabiedrisko kārtību, ne ar mazumtirgotājiem, kurus minētā norma skar vistiešākajā veidā, norāda Zatlers, piebilstot, ka pirms likuma pieņemšanas netika arī veikti aprēķini, kā šis aizliegums iespaidos pakalpojuma sniegšanas nozari un valsts tautsaimniecību.
 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv