Sācis darbu Zveriem.lv – tikšanās un info vietne dzīvniekmīļiem!

Portālu Zveriem.lv tēlaini varētu nosaukt par staciju diviem –  tev un tavam mīlulim. Šī interneta „stacija” piedāvā mājas mīluļu saimniekiem Latvijā unikālas iespējas, jo reizē ir viņu sociālais tīkls un daudzpusīgs ziņu un informatīvais portāls. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Nodrošināt īpašas iespējas vienuviet visiem dzīvnieku draugiem ir portāla veidotāju galvenais mērķis. Mūsu vēlme, lai jebkurš mīluļa saimnieks varētu pieņemt visdrošāko izvēli attiecībā uz kādu jautājumu par savu dzīvnieku un šo drošību viņam garantētu informācija, kurā dalītos plašs un uzticams, viņam līdzīgu dzīvnieku mīļotāju loks. Iedomājieties, ka kādam sunim nepieciešams ārstēt, teiksim, locītavas problēmu. Ir atšķirība, vai saimnieks ies uz pirmo veterināro klīniku, kas pagadīsies ceļā, vai arī – Zveriem.lv zinoši lietotāji viņam ieteiks kādu speciālistu tieši šajā jomā, suņu īpašnieki ar līdzīgu gadījumu dalīsies pieredzē, kā viņiem veicies, un kāds suņu veselības eksperts turklāt ieteiks profilakses pasākumus, kā citiem savlaicīgi izvairīties no šīs saslimšanas!
 
Šāda – lietotāju radīta – informācija, ikvienam dzīvnieku mīļotājam daloties savā pieredzē un zināšanās par mūsu mīluļiem, veido objektīvu un uzticamu izziņas avotu. Turklāt tas ir pamats dzīvnieku saimnieku sociālajam tīklam, kas sniedz, protams, arī tādas iespējas kā dalīšanās ar savu mīluļu bildēm, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. Šim nolūkam kalpo ērti portāla rīki: dzīvnieku profili, bilžu galerijas, dienasgrāmatas.  
 
Bez iespējas komunicēt Zveriem.lv piedāvā arī unikālas vērtības, kas vienuviet nav atrodamas, taču dzīvnieku saimniekiem ir ļoti noderīgas. Tāds ir uzziņu katalogs – pašlaik Latvijā pilnīgākais uzziņu apkopojums par dzīvnieku organizācijām, dažādiem pakalpojumiem un iespējām šajā jomā. Tuvākajos plānos ir kataloga informācijas vēl detalizētāka paplašināšana.
Drīzumā tiks atklāts portāla forums – visērtākais veids, kā dalīties savā pieredzē vai pārdomās, kā arī saņemt līdzīgu lietotāju atbildes uz sev aktuāliem jautājumiem par mīluļiem. Sagatavošanā ir latviski vēl nebijis projekts – suņu un kaķu šķirņu enciklopēdija ar simtiem šķirkļu, kas ieviesīs skaidrību gan šo dzīvnieku daudzveidībā, gan arī literāri pareizā šķirņu nosaukumu lietošanā. Top arī ikdienā tik nepieciešamā sludinājumu sadaļa un citi papildinājumi.

Zveriem.lv  svaigākais jaunums ir portāla īpašie draugi – Rīgas zoodārzs un „DzīvniekuSOS”. Tiem ir izveidoti īpašie profili, un tagad portāla lietotājiem būs unikāla iespēja ik dienas ielūkoties šo zvērīgo draugu dzīves jaunumos. Uzzināt, piemēram,  Amūras tīģerieņu Astras un Katrīnas personīgās dzīves aizkulises – ka Astrai ne visai garšo truši, ka svētdienās viņām ir badošanās diena, ka šo lielo kaķu mīļākās rotaļlietas ir tukšas banānu kastes u.tml. Dzīvnieku aizsardzības biedrības „DzīvniekuSOS” īpašajā profilā varēs ieskatīties cerību pilnajos patversmes suņu un kaķu ģīmīšos, iepazīt viņu neapskaužamo dzīves gājumu. Šī profila nākamajiem draugiem ir iespēja ne tikai paust līdzi jušanu un uzmundrināt ar labiem vārdiem, bet arī reāli iesaistīties, palīdzot sameklēt jaunus saimniekus. Īpašo profilu virkni iecerēts vēl paplašināt.  
 
Ik dienas Zveriem.lv saturs bagātinās ar jaunākajām ziņām un atklājumiem dzīvnieku jomā Latvijā un pasaulē, kurioziem zvēru video, noderīgiem rakstiem par dažādām tēmām, izstāžu un citu aktuālu notikumu afišu u.c. Ik dienas mūsu reģistrēto lietotāju un mājas mīluļu pulks aug – šobrīd pārliecinošā vadībā izvirzoties kaķumīļiem! Gaidām arī tevi ar savu mīluli šajā zvērīgi jaukajā kompānijā!

Inguna Mukāne, Zveriem.lv redaktore

Reklāma
Reklāma