Rīgas Kino muzejā sestdienās notiks radošā darbnīca bērniem "Pavasara multeņi"

No 13. marta Rīgas Kino muzejs ciemos gaidīs darboties kārus bērnus vecumā no 6 līdz 14 gadiem, aicinot piedalīties kino darbnīcā Pavasara multeņi.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Sešu nodarbību cikls plānots pavasarī - martā un maijā. Kino darbnīcas mērķis - kopīgi veidojot animētu filmu, rosināt bērnus domāt par dabas problēmām. Pasākumos tiks iesaistīti tēli, kas darbojas Māra Bērziņa grāmatā „Resnais svešinieks jeb 5.A klases skolnieka Kristera, viņa draugu un nepārspējamā Cūkmena pārdzīvojumi” un Ineses Zanderes un Mārtiņa Grauda grāmatā „Latviešu zvēri”. Šoreiz par kinodarbnīcas pasniedzējiem pieaicināti bērnu radošās nometnes „Jūras vārna” skolotāji Ivars Šmits un Kristīna Ratniece. Kino darbnīca taps sadarbībā ar apgādu „Liels un mazs”.

Nodarbību laiks:   12:00-15:00
Vieta: Rīgas Kinomuzejs, Peitavas iela 10/12 (ieeja no Alksnāja ielas, pretī Galerijai “Daugava”)
Nodarbības notiks latviešu valodā. Priekšzināšanas nav nepieciešamas.
Nodarbības cena: Ls 1.50 (Ls 1, ja ņem līdzi brāli vai māsu)
Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam uz nodarbībām pieteikties iepriekš!

Tālrunis: 67358873, e-pasts: kinomuzejs@kinomuzejs.lv

Kino darbnīcas “Pavasara multeņi” programma
I tēma:
13., 20., 27.marts plkst. 12:00- 15:00


Nāc un uztaisi mazu multenīti par sava stāsta varoni! Kļūsti par animatoru, kas stāsta par ekoloģiskām problēmām! Esi draugs Cūkmenam!

Šīs daļas aktualitāte ir otrreizējie izmantojamie atkritumi, kas var pārtapt par materiāliem, ar kuriem iespējams radīt mākslu un pat animētu filmu. Kinodarbnīcas uzmanība tiks pievērsta tam, vai tiešām cilvēkiem vajag tik daudz, cik tie pērk? Ja centīsimies izmantot to, kas mums jau ir, ietaupīsim pasaules resursus. Nevajadzīgās mantas nokļūst atkritumos, taču vai ir iespējams risinājums, kā šīs lietas var pārvērst noderīgās?!

Čaklākajiem dalībniekiem lūgums uz nodarbībām līdzi ņemt savas “rezerves” animācijas filmu gatavošanai - plastmasas korķus, flomasteru uzgaļus, izlietotas pildspalvas, vienreizējās lietošanas dakšiņas, karotītes, metāla bundžas, korķīšus, pogas, tīrus maisiņus, plēves, krāsainus papīru atgriezumus, uzgriežņus, skrūves... un citus nevajadzīgus metāla un plastmasas izstrādājumus, kas nav pārāk lieli vai ir sadalāmi pa detaļām!

II tēma:
8., 15., 22. maijs plkst. 12:00- 15:00


„Ieklausies dabā, varbūt viņa tev ko stāsta“, mudina projekta veidotāji. Šīs tēmas mērķis - pirms došanās vasaras brīvdienās mežos un laukos pievērst bērnu uzmanību dabas daudzveidībai.

Otrā tēma veltīta Latvijas mežos mītošiem zvēriem, putniem un kukaiņiem. Nodarbībās bērni iepazīstas ar tiem zvēriem, putniem un kukaiņiem, kuri Latvijas mežos ir retums. Katrai sestdienai plānota sava tēma: putnu stāsti, kukaiņu stāsti, zvēru stāsti. Liela loma šajā sadaļā tiks iedalīta tēliem no Ineses Zanderes un Mārtiņa Grauda grāmatas „Latviešu zvēri”, kas rosinās veidot savus stāstus par meža zvēriem.  
 
Sīkāka informācija :  www.nfc.lv, www.filmas.lv
vai pa tālruni: 67358873, e-pastu: kinomuzejs@kinomuzejs.lv

Reklāma
Reklāma