Rīgas Austrumu slimnīcā darbu sāk dienas stacionārs 15 dažādos profilos

Lai nāktu pretim pacientiem un padarītu ārstniecības pakalpojumus pieejamākus laikā, kad valsts apmaksāta plānveida stacionārā palīdzība ir ierobežota, no šī gada marta Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ir atvērts Ķirurģijas dienas stacionārs 15 dažādos profilos, tostarp uroloģijā, oftalmoloģijā, ginekoloģijā, koloproktoloģijā, neiroķirurģijā, mikroķirurģijā, asinsvadu ķirurģijā, traumatoloģijā un ortopēdijā, kā arī vispārējā ķirurģijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pacientiem tas nozīmē ātrāku pakalpojumu pieejamību un zemākas izmaksas, jo, piemēram, ārstēšanās dienas stacionārā ar nosūtījumu maksā 5 latus par gultas dienu, bet diennakts stacionārā — 9.50 Ls.Dienas stacionārs ir iespēja cilvēkiem, kuri finansiālu apsvērumu dēļ ārstēšanos līdz šim ir atlikuši. Pacientiem, kur vēlēsies ārstēties pa pilnu samaksu, t.i., 15 Ls par gultas dienu, slimnīcā tiek piedāvāta 20% atlaide.

Ķirurģijas dienas stacionārā ir pieejamas plānveida operācijas un manipulācijas, kvalitatīva izmeklēšana un ārstēšana pie vadošajiem Latvijas speciālistiem klīnikās Linezers, Biķernieki, Gaiļezers un Latvijas Onkoloģijas centrs. Mediķi atgādina, ka slimību savlaicīga diagnostika un ārstēšana dod ievērojami labākus rezultātus un pacientam izmaksā lētāk.

Jaunais pakalpojums ir piemērots cilvēkiem, kuru veselības problēmu risināšanai nav nepieciešama diennakts ārstēšanās slimnīcā, tomēr dzīvesveida dinamiskas dēļ neatliek laika dažādām vizītēm pie ārsta. Tas ļauj cilvēkam kaut daļēji saglabāt savu dienas ritmu un pēc saņemtās diagnostikas un ārstēšanas pēcpusdienā doties savās ikdienas gaitās. Ja pašsajūta tomēr neatļauj savienot ārstēšanos ar darbu, pacientam tiek izrakstīta darba nespējas lapa.

Lai iestātos Ķirurģijas dienas stacionārā, pacientam ir nepieciešams ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījums, kā arī pakalpojumi ir pieejami par pilnu samaksu. Pirms iestāšanās ieteicams konsultēties ar atbilstošā profila speciālistu, lai plānotu turpmāko ārstēšanu. Ķirurģijas dienas stacionārs strādā darba dienās no plkst. 7:00. Lai pieteiktos, lūgums zvanīt uz iepriekšējā pieraksta tālruni 67000610.


Informāciju sagatavoja:
Inguna Potetinova, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca
 

Reklāma
Reklāma