Pateicoties ziedotājiem, Paula dosies uz rehabilitāciju Ukrainā

Decembrī aicinājām ziedot mazajai Paulai, kas gada un četru mēnešu vecumā vēl nespēja velties, rāpot vai sēdēt. Paulas vecāki lūdza naudu, lai vestu meitiņu uz rehabilitāciju Truskavecas klīnikā UKrainā. Paulas vecāki saka lielu paldies visiem ziedotājiem, jo arī šoreiz mums visiem kopā ir izdevies palīdzēt – naudiņa ir savākta un Paula pošas braucienam!

Foto no Arāju ģimenes pprsonīgā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Arāju ģimenes pprsonīgā arhīva

"Dzīvē bija lemts, ka mūsu ģimenē ienācis bērniņš ar invaliditāti, ko līdz šim brīdim īpaši apkārt nereklamēju, bet nu ir pienācis brīdis kad tas ir jādara, jo mazai ir nepieciešams rehabilitēties Ukrainā Truskavecas klīnikā," decembrī mums rakstīja Paulas mamma Zane Arāja.
"Ārsti atzīst, ka bērna emocionala un garīgā attīstība ir tuvu viņas vecuma normai, taču fiziskā attīstība smagi atpaliek. To var labot ar smagu darbu. Bet vajadzīga profesionāla palīdzība, lai ar aktīvu vingrošanu sūtītu smadzenēm izmpulsus un sapratni, kas ķermenim jādara. Rehabilitācijas mērķis Truskavecas klīnikā Paulai ir iemācīties noturēt galvu, kas būs liels solis ceļā uz tālāko attīstību. 12 dienu rehabilitācija maksā ap 2800ls (4000EUR). Konkrētā summa mūsu gadījuma, mums būs zināma šīs nedēļas laikā.Paši tādu naudiņu iekrāt nevaram, tāpēc būsim pateicīgi visiem kas mums palīdzēs savākt nepieciešamo naudas summu, lai Paula varētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi," stāstīja Paulas māmiņa.

Šobrīd ļoti priecājamies, ka mūsu pusotru gadu vecā meitiņa Paula ir iemācījusies velties, var sēdus noturēt līdzsvaru, minūti vai pat divas var nostāvēt kājās.

Reklāma
Reklāma



Pirms nedēļas Zane atrakstīja sirsnīgu un prieka pilnu vēstuli par to, ka naudiņa ir saziedota un mazā Paula pošas uz Ukrainu:
"Kopā mums saziedoja 1435 latus. Tikām arī pie naudiņas caur ziedot.lv, tādēļ apturēju naudiņas nākšanu uz kontu. Uz Ukrainu brauksim 22. martā, 24. martā sāksies rehabilitācija.
No ziedot.lv saņemto naudiņu izmantosim ārstniecības kursam un dzīvošanai. Bet uz konta saziedotie līdzekļi būs ceļa izdevumiem un papildus izdevumiem (piemēram, ja būs iespēja pierakstīties uz vēl kādu maksas nodarbību). Izmantosim visu ko piedāvā!
Ja kaut kas paliks pāri no saziedotās naudiņas, tā tiks izlietota reitterapijai, kuru arī esam atraduši, bet sāksim uzreiz pēc Truskavecas brauciena. Reitterapijai aizies ļoti daudz naudas, jo mērosim ap 70 km uz vienu pusi + vēl nodarbības cena.
Pašlaik, trīsreiz  nedēļā apmeklējam masāžu un kopā ar ceļa izdevumiem tam aiziet 13 lati dienā. Turpinām arī vingrošanu.
Šobrīd ļoti priecājamies, ka mūsu pusotru gadu vecā meitiņa Paula ir iemācījusies velties, var sēdus noturēt līdzsvaru, minūti vai pat divas var nostāvēt kājās. Meita uz bildēm atpazīst tēti, iesaucoties: „Re, tētis!” Mācāmies, kur mums ir deguns, mute, atpazīstam matus, ausis, puncīti. Paula prot pateikt, kad vēlas dzert, skaļi saucot: „Ninna”!
Sakām lielu PALDIES visiem palīdzētājiem, mēs turpināsim cīņu un ceram uz jauniem sasniegumiem!

P.S. Ja arī kādam no tev tuvajiem ir nepieciešama palīdzība, lūdzu, sazinies ar mammam.lv/tetiem.lv! E-pasts: redakcija@mammam.lv. Kopā mēs esam spēks!