Vīrietim pēc nedēļas dzemdības

Skots un Tomass izmisīgi cer, ka viņu sapnim būs laimīgas beigas. Skots Mūrs ir otrais vīrietis pasaulē, kuram izdevies palikt stāvoklī. Februārī viņam gaidāmas dzemdības, raksta www.kasjauns.lv. „Mēs zinām, ka daudzi mūs kritizēs, bet mēs esam neaprakstāmi laimīgi un nekaunamies,” viņš atzīst.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skots, kurš agrāk bija Džesika, sāka lietot vīrišķos hormonus un 16 gadu vecumā veica krūšu atdalīšanas operāciju. „Vienmēr esmu juties kā zēns, bet kad sāka augt krūtis, sapratu, ka esmu piedzimis nepareizajā ķermenī,” viņš stāsta.

„Man joprojām nav vīriešu ģenitāliju, — nevis tādēļ, ka vēlējos bērnus, bet tāpēc, ka nevarēju atļauties dārgās operācijas.”­

Bijušais ar autismu slimo bērnu skolotājs stāsta: „Mēs skatījāmies filmu un es ieminējos, ka vēlos bērnu. Par laimi, Tomass juta to pašu.”


Daudzi ārsti atteicās netradicionālajam pārim palīdzēt un daži pat ieteica Skotam veikt abortu. Tomēr beigās ārsti piekrita palīdzēt.


Viņa vīrs Tomass, kurš piedzima kā Laura, atrada draugu, kurš ziedoja spermu un izmantojot šļirci, apaugļoja Skotu. Pagāja četri mēneši līdz rezultāti bija pozitīvi.

Daudzi ārsti atteicās netradicionālajam pārim palīdzēt un daži pat ieteica Skotam veikt abortu. Tomēr beigās ārsti piekrita palīdzēt.

Pārim jau ir divi bērni — 12 gadus jaunais Gregs un 10 gadus jaunais Logans — dēls no iepriekšējām attiecībām. Arī trešais bērns būs puisītis, kuram jau izdomāts vārds — Mailzs.

Žurnāls Kas Jauns agrāk jau rakstīja par vīriešiem, kuri dzemdē. Pirmoreiz šokējošā vēsts par vīrieti stāvoklī parādījās pirms vairākiem gadiem, kad preses slejās nonāca fotogrāfijas ar amerikāni Tomasu Bītiju, kurš gaidīja pirmdzimto. Viņam piedzima veselīga meitiņa, bet jau rudenī neparastā ģimene pavēstīja, ka tai gaidāms otrs mazulis. Aptuveni gadu vēlāk kāds spānis paziņojis, ka arī tam gaidāmi dvīņi. Amerikānis Tomass Bītijs un spānis Rūbens Noe Koronādo par vīriešiem kļuvuši dzimummaiņas operāciju rezultātā. Turklāt nepilnīgu operāciju rezultātā, jo viņi aizvien saglabājuši sievietes reproduktīvo sistēmu. Viņiem vairs nav krūšu un aug bārda, taču ķermeņa lejasdaļā pārmaiņas nav veiktas.
Spānis pēc dvīņu piedzimšanas gatavojās kļūt par pilntiesīgu vīrieti, veicot operāciju līdz galam, turpretī Tomass ir panācis, ka pasē viņa dzimums reģistrēts kā vīriešu, taču par dzimumorgānu maiņas operāciju toreiz vēl nerunāja.

Reklāma
Reklāma

PĀRA BILŽU GALERIJU SKATI ŠEIT: www.kasjauns.lv