Sestdien notiks bērnu mini slaloma sacensības "Mazais Reinis 2010"

Jau šo sestdien, 30.janvārī, Reiņa trasē Siguldā notiks AXA bērnu mini slaloma sacensību Mazais Reinis 2010 pirmais posms, kur bērni līdz astoņu gadu vecumam varēs mēroties spēkiem kalnus slēpošanas prasmēs, jautri pavadīt laiku un mieloties ar AXA veselīgajām biezputrām un graudaugu saldumiem.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Sacensībās aicināts piedalīties ikviens bērns līdz pat astoņu gadu vecumam, kurš ir apguvis pirmās iemaņas slēpošanā un var patstāvīgi veikt sacensību trasi, izņemot līdz 3 gadu vecumam, kad trase veicama kopā ar pavadošo personu. Šobrīd prognozes liecina, ka nedēļas nogalē aukstums sola mitēties, līdz ar to mazie slēpotāji droši varēs kāpt uz starta līnijas un baudīt ziemas priekus.

Sacensībās paredzētas trīs dalībnieku grupas: mazuļi (0-3 gadi), sīcīši (4-6 gadi) un sīči (7-8 gadi). Mazos sacensību dalībniekus sagaida jautrs šķēršļu nobrauciens, kas veicams vienu reizi. Līdzās sacensībām pasākuma laikā mazajiem slēpotājiem tiks organizētas arī dažādas spēles un atrakcijas, kā arī ikviens dalībnieks bez maksas varēs uzņemt veselīgas enerģijas devu ar AXA gardajām un veselīgajām biezputrām un graudaugu saldumiem.

Vēl var pagūt veikt iepriekšēju reģistrāciju līdz 28.janvārim, taču varēs arī reģistrēties uz vietas sacensību dienā. Sacensību uzvarētāji tiks noteikti pēc trases uzrādītā laika, taču visi mazie dalībnieki, neatkarīgi no sasniegumiem, katrā posmā saņems diplomu un veicināšanas balvu. Ja neizdosies tikt šonedēļ, 30.janvāri, nav jāsatraucas, jo sacensībām ir vēl divi posmi – 27.februārī un 20.martā, turklāt dalība visos posmos nav obligāta, tātad ir iespēja startēt arī katrā atsevišķi.

Sacensības „Mazais Reinis” notiek jau otro gadu un pērn atsaucība bija liela – kopskaitā piedalījās gandrīz 90 mazie slēpotāji. Visvairāk dalībnieki pulcējās tieši no Rīgas. Jaunākajam drosminiekam bija tikai divi gadi.

Bērnu slēpošanas skoliņa ik nedēļu

Reiņa trasē katru nedēļas nogali notiek AXA bērnu slēpošanas skoliņa. Ik nedēļas nogali to ar aizrautību apmeklē vidēji 35 mazie slēpotāji. Skoliņa paredzēta bērniem no trīs līdz septiņu gadu vecumam. Atbilstoši katra bērna slēpošanas iemaņām, ir trīs līmeņu apmācību grupas: 0 līmenis – bez slēpošanas priekšzināšanām, 1.līmenis – ar minimālām priekšzināšanām, 2.līmenis – ar 1.līmeņa priekšzināšanām.
Reiņa trasē izveidots arī AXA bērnu parks, kur bērniem ir iespēja apgūt slēpošanas un snovošanas iemaņas jau no trīs gadu vecuma. Parks ir paredzēts bērniem no trīs līdz divpadsmit gadu vecumam un tajā ir ierīkota norobežota nogāze ar SunKid lentes pacēlāju un jaunām spēļu figūrām, apbraucamiem šķēršļiem, kā arī otrā nogāzes pusē ir ierīkota bērniem paredzēta kameršļūkšanas trase.
 
Reģistrāciju var veikt: mājas lapā www.reinatrase.lv, pa e-pastu agnis@reinatrase.lv vai sūtot sms pa tālruni 29107744, norādot vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu un vecāku kontakttālruni.

Informāciju sagatavoja Ilze Gabrāne

Reklāma
Reklāma