ASV vāc naudu, lai palīdzētu bērniem Latvijā

Labdarības veikals Otrā elpa pirms vairākām dienām saņēma vēstuli no ASV studējošās Evas Ikstenas ar aicinājumu palīdzēt Kazdangas pamatskolas bērniem un nolēma iesaistīties:

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

(c) "Pagājušonedēļ Minneapoles draudzē uzzināju, ka viņi vāc naudiņu bērniem Kazdangā, lai nopirktu drēbītes, zābaciņus un somas. Sūtot šīs mantas, tiek iztērēta liela nauda, kas aiziet ASV pastam. Stāsts ir par to, ka līdz ar grūtajiem apstākļiem 54 skolas bērniem nav ziemas apģērba, apavu un naudiņas pusdienām. Manas dusmas ir par to, ka ASV latvieši vāc naudiņu mantām un tad notērē milzu naudu par sūtīšanu (nosūtīt 10 somas un pāris apavu izmaksā apm. 100 Ls). Es palūdzu, lai nevienu mantu vairs nepērk, bet naudu par tām un sūtīšanu samaksā bērniem skolas pusdienas (šo vecāku bērni nespēj samaksāt par pusdienām). Teicu, ka bērnu drēbīšu, somu un apavu (lietotu un nelietotu) Latvijā ir daudz, tādēļ nav jāsūta no ASV visas šīs mantas. Un apsolīju saorganizēt šīs mantas, jo ir tik daudz veidu, kā to izdarīt."

Kopumā ir 54 bērni (1. - 7. klase), kuriem mēs varam palīdzēt, ziedojot ziemas jakas, zeķes, apavus, šalles, džemperus, mugursomas utt. Tā kā veikalā uz vietas tieši bērnu lietas ir deficīts, priecāsimies, ja papildināsiet mantu krājumus, atnesot tās uz labdarības veikalu "Otrā Elpa" (Marijas ielā 13, Berga Bazārā) un mēs parūpēsimies, lai visas mantas tiktu nogādātas šiem bērniņiem pēc iespējas ātrāk.

Latvijā noteikti ir daudz šādu bērnu un pagastu, taču, tā kā šis konkrētais gadījums ir nonācis mūsu redzes/dzirdes lokā, esam apņēmušies palīdzēt. Ceram, ka arī jums šis labais darbiņš sagādās prieku palīdzēt kādam!

Kontaktinformācija: Elīna Žagare, Labo darbu veikals Otrā Elpa, Marijas iela 13/1, T. 67287172 / 26959591

Reklāma
Reklāma