VIDEO. Teju četrus gadus ģimene dzīvo mežā

No brezenta un polietilēna plēvēm uzceltā mājiņā Ogres novadā mežā gandrīz četrus gadus mitinās kāda 60 gadus veca kundze Maija un viņas dēls.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Namiņā ir dažas mēbeles un goda vietā iecelts spogulis un petrolejas lampiņa, informē Zemgales reģionālā televīzija Spektrs.

Skumīgā mitekļa saimniece stāsta, ka Ogrē viņa dzīvo jau vairāk nekā 30 gadus. No dzīvokļa viņa savulaik izlikta par 180 latu parādu, un abi ar dēlu pārcēlušies uz kāda drauga dārza mājiņu, taču pēc kāda laika to kāds nodedzinājis un viņi pārcēlušies uz mežu.

Ēst Marijai netrūkstot — iztiku viņi iegūstot, vācot pudeles un metālu. Turklāt sieviete teic — ko citi notiesā vienā ēdienreizē, viņai pietiekot trijām dienām. „Es nevaru saprast, ko var ēst. Kā pie bada turēti!” teic sieviete.

Ogres novada sociālajā dienestā teikts, ka šādi cilvēki pie viņiem nav vērsušies. Ja būtu, tad noteikti būtu ieteikts mitināties sociālajā mājā.

Kā ziņo portāls www.kasjauns.lv, pēc šī sižeta parādīšanās masu medijos, Ogres novada pašvaldība 60 gadus vecajai sievietei un viņas 34 gadus vecajam dēlam piedāvājusi pagaidu dzīvesvietu — istabiņu dienesta viesnīcas telpās. Šonedēļ dome lems par to, kā rīkoties turpmāk.

Reklāma
Reklāma

Video: www.regioni.lv