Liene Šomase: "Es bērniņu nebiju plānojusi"

Lai arī puncis vēl pavisam mazs, dziedātāja Liene Šomase neslēpj: “Gaidu mazu brīnumiņu!” Šobrīd viņa sevi vairāk saudzē, gatavojas koncertam, kas būs 14. februārī Valmierā, un mēģina saglabāt sevī īpašo brīvības sajūtu, raksta www.kasjauns.lv.

Foto: Līga Zemniece, (studija “Kaia”)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Līga Zemniece, (studija “Kaia”)

"Kad uzzināju, ka gaidu bērniņu, man bija skaidrs — sirds dziļumos tomēr esmu karjeras un darba cilvēks. Neesmu meitene, kas ar bērnu ilgi sēdēs mājās. Jau tagad zinu, ka man būs mierīgāka vasara, ko pavadīšu pie jūras, praksē apgūstot mammas pienākumus, bet rudenī plānoju iesaistīties divos jaunos projektos. Mani ļoti atbalsta mans draugs. Šobrīd cenšos sevi nepārpūlēt. Bet, kāda būs mana ikdiena pēc dzemdībām, pat iedomāties nespēju. Līdzīgi, kā sākot dzīvot Rīgā, man daudz kas bija pirmo reizi: sadarbība ar Maestro, kompāniju Mikrofona ieraksti… Tagad atkal sāksies jauna dzīve. Pirmo reizi iejutīšos profesijā — mamma. Iepriekš biju dzirdējusi stāstus, ka grūtniecēm pilnībā mainās domāšana. Tam neticēju un kā spītniece turējos šim viedoklim pretī. Bet tagad redzu — tiešām mainos. Mani draugi saka, ka esot kļuvusi mierīgāka un vairs tik daudz nekašķējoties. Jāatzīstas, esmu nedaudz apjukusi, bet viss būs labi, jo man tuvie cilvēki ir ap mani.

 

Nezinu, kā jutīšos un ko domāšu pēc gada vai diviem, bet tas, ka gaidu bērniņu, vēl nenozīmē, ka mums jāprecas. Kāzas tikai bērna dēļ neatzīstu.

Man ir vismaz 10 cilvēku, kurus ļoti mīlu un par viņiem satraucos. Viens no viņiem ir mans draugs — Mārtiņš. Neesmu prātojusi, vai viņu mīlu stiprāk vai vājāk, tomēr zinu — man vajag sevī saglabāt nedaudz brīvības sajūtas. Ģimene man ir ļoti svarīga, bet kāzu šobrīd noteikti nebūs. Man negribas standarta ģimeni. Gribas saglabāt sevī brīvību. Grūtniecība nebija plānota, bet tā notika, un viss. Uzzinājām par bērniņu un sākām šo domu pieņemt. Galu galā ar draugu kopā jau esam vairāk nekā gadu. Tā kā dzīvojam atsevišķi, nesanāk laika strīdēties. Tiekamies un ļoti baudām kopā pavadīto laiku. Esmu pavisam citādāka! Visu bērnību esmu augusi starp puišiem, tieši viņi bija mani labākie draugi. Tagad to balto kleitu tiešām negribas. Nezinu, kā jutīšos un ko domāšu pēc gada vai diviem, bet tas, ka gaidu bērniņu, vēl nenozīmē, ka mums jāprecas. Kāzas tikai bērna dēļ neatzīstu."


Par to, vai Liene, sargājot savu īpašo brīvības sajūtu, nebaidās beigās palikt viena, ko viņa vēlas sevī mainīt, lai būtu mierīga attiecībās, un ko galu galā viņa atbild visiem tiem, kuri pēc publikācijām presē pārmet dziedātājai, ka viņa ir ģimeņu jaucēja, jo pavedināja dziedātāju Andri Ērgli, lasi žurnāla Marta jaunākajā numurā.

Reklāma
Reklāma


Autore: Kintija Bulava, žurnāls Marta