Jautri! 3. klases skolēns apsūdz draugu par lamāšanos

Publiskā Rīgas mēra Nila Ušakova un vicemēra Aināra Šlesera gānīšanās un lamāšanās Rātsnamā nesusi pozitīvus augļus. Pēc visa spriežot, Latvijas skolnieki tagad cīnās lamuvārdu izskaušanas frontē, ziņo nacionālais ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Pārfotografēts no http://3ka.livejournal.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pārfotografēts no http://3ka.livejournal.com

Kā zināms, bērni atdarina pieaugušos un pēc Ušakova un Šlesera publisko rupjību nosodīšanas viņi tagad cenšas sekot „mātes vārdu” apkarotāju piemēram. Zīmīgi, ka pret „mātes vārdiem” iestājas nevis latviešu skolēni, bet gan krievu skolas audzēknis. Tas liecina, ka par pirmo „krievu mēru” Rīgā dēvētā Ušakova uzvedība ne īpaši patīk vismaz daļai krievu bērnu.
Kāds salaspilietis, kurš internetā maskējas ar niku „3ka”, ieskanējis kāda treškalsnieka sūdzību klases audzinātājai, kurā viņš sūdzas par sava drauga trīsstāvīgo „mātes valodu”. Skolniekam nepatīk drauga „mutes palaišana” un tāpēc viņš cer, ka skolotāja draugam iemācīs runāt kulturāli. Audzēkņa skolotājai adresēts teksts tulkojumā no krievu valodas skan šādi:

„3. g klases audzinātājai Natālijai Prokofjevnai
Apsūdzība
Es, Baidakovs Pāvels, apsūdzu savu draugu Antohinu par to, ka viņš lamājas „mātes vārdiem”, kuri sākas ar burtiem b, p un h.
Baidakovs.”


Domājams, ka šo sūdzību rakstījis kāds vietējais skolnieks, iedvesmojoties no Ušakova – Šlesera dialoga un tam sekojošam rupekļu nosodījumam.

P.S. – sūdzībnieka atamaskojošā vēstule internetā atrodama pēc šīs adreses: http://3ka.livejournal.com

Autors: Elmārs Barkāns, www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma