"Svētdienas braucējs" uz Salu tilta

Vakar bija nepieciešamība ar mašīnu šķērsot Salu tiltu. Sen nebiju braukusi tajā virzienā, tādēļ nebiju izbaudījusi lielos remontdarbus, kas šobrīd uz šī tilta tiek veikti. Tie nozīmē ne tikai samazinātu braukšanas joslu skaitu, bet arī ātruma ierobežojumus. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Gandrīz visa tilta garumā atļautais braukšanas ātrums ir 30 km/h, ko arī labprāt ievēroju. Citādāk nemaz nevar būt, ja braukšanas joslas vienā malā strādā cilvēki, bet otrā - novilkta koša aukla, kas simbolizē tilta margas. 

 

Starp mani un priekšā braucošajām mašīnām izveidojās liela starpa. Pa blakus joslu vienā laidā garām traucās mašīnas. Vairākas pat uztaurēja - ko tu velcies, svētdienas braucēj!

 

Laikam jau ne bez iemesla Latvijā pirmo reizi norisināsies 24 stundu ātruma kontroles maratons, kura laikā 24 stundas, sākot ar 16.aprīļa pulksten 6:00, Valsts policijas darbinieki īpaši intensīvi kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Šis maratons pirmo reizi vienlaicīgi notiks arī Eiropas Savienības dalībvalstīs, sadarbojoties visām ar ceļa satiksmes drošību saistītajām institūcijām.

Šogad par pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu šoferiem sastādīti jau 19 730 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Ātruma kontroles maratona mērķis ir atturēt transportlīdzekļu vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas, kas saistīti ar atļautā braukšanas ātruma ievērošanu un aicināt autovadītājus izvēlēties tādu braukšanas ātrumu, kas ir drošs pašiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem. 


Valsts policija uzsver ka tieši apzināta braukšanas ātruma pārsniegšana un neatbilstoši apstākļiem izvēlēts braukšanas ātrums aptuveni 40% gadījumu izvēršas ceļu satiksmes negadījumā.

Reklāma
Reklāma

Nedēļas nogalē plānoju apciemot draudzeni Rēzeknē. Esmu izvēlējusies uz Latgali braukt ar vilcienu. Godīgi sakot, bail rādīties uz šosejas.

24 stundu ātruma kontroles maratona idejas autori ir Vācijas ceļu policija, kas pirmo reizi to īstenoja 2012.gadā, gūstot labus panākumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. Akcija guva plašu popularitāti, kā arī to atzinīgi novērtēja visa sabiedrība. Ceru, ka pie mums būs tāpat. 


Statistikas dati: pirmajos trīs mēnešos uz Latvijas ceļiem ievainojumus guvuši 814 satiksmes dalībnieki, bet dzīvību zaudējuši 39. Savukārt par pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu šoferiem sastādīti jau 19 730 administratīvā pārkāpuma protokoli.

 

Nedēļas nogalē plānoju apciemot draudzeni Rēzeknē. Esmu izvēlējusies uz Latgali braukt ar vilcienu. Godīgi sakot, bail rādīties uz šosejas.

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto: Shutterstock.com