Rīgu piemeklē kārtējā "stihija"; amatpersonas tik turpina kulstīt mēli

Šorīt liela daļa rīdzinieku kārtējo reizi izbaudīja, ko nozīmē visparastākais vasaras lietutiņš - satiksme bloķēta, uz darbu jābrauc trīs reizes ilgāk. Šāds, visai spēcīgs lietus, nolīst vairākas reizes gadā. Un katru reizi, turklāt jau gadiem ilgi, amatpersonas tik plāta rokas un bola acis - naudas nav, lai pilsētā savestu kārtībā kanalizācijas sistēmu, kas palīdzētu ātri novadīt uz ielām sakrājušos lietus ūdeni. 

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Mans ceļš uz darbu no Pārdaugavas ilga tieši pusotru stundu parasto 40 minūšu vietā. Pie Akmens tilta vien sastrēgumā pavadīju 40 minūtes. Sajūtas jocīgas, jo nemitīgi apkārt gaudo dažādu dienestu automašīnu avārijas signāli, autobusā braucošie pasažieri viens pēc otra zvana uz darbu, lai brīdinātu par kavēšanos.

Cilvēki nikni par satiksmes organizāciju pilsētā. Iela, kas atrodas blakus jaunajai Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, ir pilnībā ciet, jo tiek remontēta. Līdz ar to, lai no Pārdaugavas puses uzbrauktu uz Akmens tilta, satiksmei ir atvērta viena josla. Autobusa šoferis atzinās, ka kaut ko tādu vēl nav piedzīvojis. Viņam tika ziņots, ka kavēta satiksme ir teju visā pilsētā, dažviet pat tramvaji nekursējot, jo stāvot "dīķī", piedodiet, milzu peļķē.

Murgs, lai neteiktu vairāk, jo šī rīta lietus arī nemaz nebija tik spēcīgs. Cilvēki sašutumā spriež, cik ļoti nepieciešama tieši tagad bija bibliotēkas celtniecība, ja satiksme pilsētā ir katastrofāla. 

Amatpersonas ik reizi pēc lietavām atzīstas, ka situācija ar notekūdeņu novadīšanu kanalizācijā ir briesmīga, bet tas arī viss. Parunā, parunā, lietus beidzas, ielas apžūst un atkal viss ir labi līdz nākamai reizei.

Reklāma
Reklāma

Šorīt portālā www.diena.lv palasīju interviju ar Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Krišjāni Peteru, kurš šajā amatā gan ir visai neilgu laiku. Amatpersona atkal sūkstījās par naudas trūkumu. Visu Rīgas ielu savešanai pilnīgā kārtībā esot nepieciešamni 100 miljoni latu gadā. Nereāli....un tomēr. Vai patiesi Latvijas galvaspilsēta, tās iedzīvotāji un viesi pie katra lietus, kas ir spēcīgāks par piecām pilēm, ir pelnījuši "baudīt" (mocīties) vairāku stundu pavadīšanu sastrēgumos, bojājot savus spēkratus un tērējot lieku naudu degvielai? Gribētos, lai pašvaldību vēlēšanas būtu katru gadu, tad varbūt arī ielas varētu savest kārtībā. 

 

Autore: Aija Rutka, mammamuntetiem.lv redaktore