Ledusskapī vai glābējsilītē?

Pavisam nesen medijos parādījās šokējošas ziņas – viens pēc otra tika atrasti miruši zīdainīši. Gribās kliegt – Kas īsti notiek?!!!!!

Foto no Edītes privātā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Edītes privātā arhīva

Vai tiešām tā ir ekonomiskā situācija, kādā šobrīd ir Latvija, vai tas ir sievietes izmisums par zaudētām attiecībām, vai arī trula vienaldzība un nežēlība?

Mana sirds saka: „Lai kas būtu nozieguma iemesls, paies brīdis – varbūt stunda, varbūt diena, varbūt nedēļa vai mēnesis – un sieviete, kas paveica šo grēka darbu, to nožēlos un kliegs pret pasauli, kas ļāva notikt visbriesmīgākajam.”

 

Sievietei, kura palika savu bērnu zem egles, nav kur atgriezties, jo mazā dzīvība vairs nav starp mums.

Reklāma
Reklāma


Kas ir tā  pasaule, kas veicina noziegumu? Tie esam mēs paši, kas nepamanām, ka kādai no mums blakus esošajām sievietēm ir tik grūti, ka vairs nevar izturēt. Ir traģiski, ja sieviete savā izmisumā, bēdās vai nelaimē ir viena un nav cilvēka, kuram varētu uzticēties. Nav cilvēka, kurš spētu domāt ar galvu un atrast risinājumu, kas nepadara sievieti par slepkavu.  

Risinājumi ir un nereti tie ir rokas stiepiena attālumā – labs vārds, mīļums, nedaudz atbalsta un tad šķiet, ka pasaule vairs nav tik melna un bezcerīga.  

Sieviete, kura ielika savu meitiņu glābējsilītē var atgriezties pēc tās un ir liela, liela cerība, ka viņa pati varēs uzaudzināt savu mazo brīnumu, nu jau saprotot tā vērtību. Sievietei, kura palika savu bērnu zem egles, nav kur atgriezties, jo mazā dzīvība vairs nav starp mums. 

Autore: Edīte Kaņepāja Vanaga, viena no Baby Box – vieta bērna dzīvībai! projekta virzītājām Latvijā