Sejas maska mazam skolas vecuma bērnam NAV šausmas. Netērējiet enerģiju liekām ažiotāžām!

Daļa vecāku sacēla traci kāpēc maziem bērniem uz skolu ir jāiet ar sejas maskām? Ir aktīvisti, kas arī valdībai bija nosūtījuši sūdzību vēstuli, saucot to par "sasteigtu lēmumu" un norādot, ka "pasaulē tā ir jauna prakse, kuras efektivitāte nav pierādīta". 

Bērni maskas prot lietot atbildīgi, tikai rādiet savu piemēru, pamāciet un izstāstiet, ka mums vienam otru šobrīd ir jāsargā īpaši.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Bērni maskas prot lietot atbildīgi, tikai rādiet savu piemēru, pamāciet un izstāstiet, ka mums vienam otru šobrīd ir jāsargā īpaši.

Vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv ir PAR bērnu atgriešanos skolā, pat ja vienīgā iespēja ir, darot to maskās. Maziem bērniem lielākoties IR jāmācās klātienes formātā, un eksperti apgalvo: sejas masku lietošana bērniem traumu nerada. 

IZLASI ARĪ: Kā iemācīt bērnam pareizi nēsāt sejas masku. Pediatres un psiholoģes padomi vecākiem

Tad nu, saņemot aicinājumu no organizācijas "Vecāku alianse" publicēt viņu viedokli, kas ir pret Valdības lēmumu (kurš nu vairs nav grozāms), ka no 25. janvāra 1-4.klašu skolēni mācības uzsāks klātienē un, lietojot sejas maskas, aizdomājos.

Jā, arī bērns ar masku var būt tas, kurš kādu no savējiem vai tavējiem var pasargāt.

Un secināju, ka no sirds nesaprotu, kāpēc šim tematam tiek veltīta tik liela enerģija, ja reiz visi vadošie Valsts speciālisti (ārsti, profesori) norāda, ka mutes aizsegu lietošana bērnam nerada apdraudējumu. 

Sejas maskas bērniem

Latvijā Covid-19 saslimušo skaits ir nepiedodami augsts; diemžēl arī tā dēvēto kovid-idiotu skaits ir ievērojams (varbūt viņu nav daudz, taču kliedz gan skaļi). Būtu bijis vērtīgāk, ja vecāki apvienotu savus spēkus un enerģiju, lai aicinātu sabiedrību ievērot noteiktos ierobežojumus, lai aicinātu vakcinēties. Tā vietā sanāk, ka šie nost-ar-maskām-bērniem kliedzēji jau pieminētajiem kovid-idiotiem rokās iedod vēl vienu karogu, ko plivināt  re, mēs jau teicām, ka visi noteikumi ir nejēdzīgi, un vēl bērniem maskas pavēl likt!

Reklāma
Reklāma

Aicinu ieklausīties un uzticēties mūsu Valsts vadošajiem ārstiem un profesoriem imunizācijas un epidemioloģiskajos jautājumos.

Ja sejas aizsegu lietošana bērniem nenodara kaitējumu, bet gluži pretēji  pat kādu var pasargāt , tad kāpēc ir jāiet pret? Covid-19 dēļ vecāki un skolotāji mirst vai ilgstoši izkrīt no darba aprites, vecvecāki smagi slimo vai mirst, lai gan viņi šobrīd daudzām ģimenēm ir tik svarīgs atbalsta punkts. Jā, arī bērns ar masku var būt tas, kurš kādu no savējiem vai Tavējiem pasargās.

Aicinu ieklausīties un uzticēties mūsu Valsts vadošajiem ārstiem un profesoriem imunizācijas un epidemioloģiskajos jautājumos.

covid-19 maska bērnam

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja