6 super produkti, kas palīdzēs mirdzēt tavai ādai

Teicienam, ka skaistums nāk no iekšienes, ir simtprocentīga taisnība, ja runājam par ādu. Tas, ko mēs ēdam, ļoti tieši ietekmē mūsu ārējo izskatu. Veselīga diēta, kas ir bagātīga ar vērtīgajiem taukiem, antioksidantiem, C vitamīnu, kolagēnu un aminoskābēm palīdz izvairīties no dažādām ādas problēmām.
Bez visa minētā atceries dienas laikā  regulāri dzert ūdeni.

FOTO: Shutterstock.com

Bez visa minētā atceries dienas laikā regulāri dzert ūdeni.

Ko ēst, lai āda būtu ne tikai vesela, bet arī skaista? Lūk, seši produkti, kas palīdzēs sejas ādai izvairīties no pietūkuma, grumbām un noguruma. 

 

Avokado

Tas bagātīgi satur poli un mononepiesātinātās taukskābes, piemēram, omega-9, kas palīdz salabāt ādu tvirtu un mirdzošu, atjauno bojātās ādas šūnas, mazina apsārtumu un kairinājumu. Tieši omega-9 uztur mitrumu epidermā jeb ādas virsējā slānī, kas arī izpaužas kā daudz aprunātais ādas mirdzums. Tāpat avokado sastāvā ir daudz karotinoīdi – antioksidanti, kas palīdz saglabāt ādā ūdeni un vienlaikus cīnās ar brīvajiem radikāļiem, kas ir galvenie novecošanās vaininieki.  

 

Lasis

Tāpat kā visas citas treknās zivis arī lasis bagātīgi satur omega-3 taukskābes, kas spēj paveikt brīnumus ar mūsu ādu. Polinepiesātinātās taukskābes aizsargā to no saules kaitīgās ietekmes, palīdz atjaunot bojātu ādu un uzturēt veselas ādas šūnu membrānas, atbrīvojot tās no toksīniem.

 

Mellenes

Antioksidanti neitralizē brīvos radikāļus, un visvienkāršākais veids, kā tos apēst, – iekļaujot savā uzturā mellenes. Tāpat šīs ogas satur daudz A vitamīnu, kas regulē tauku līmeni ādā un ir ļoti vērtīgs ādas dabīgajā attīrīšanās procesā. Īpaši, ja ir nosliece uz aknes veidošanos.

 

No kauliem vārīts buljons

Reklāma
Reklāma

To var dēvēt par kolagēna, minerālu (piemēram, kalcijs un magnijs) un aminoskābju krātuvi. Vārot kaulus uz lēnas uguns vairākas stundas, to sastāvā esošais kolagēns pārvēršas želatīnā, kas apēsts palīdz saglabāt ādu tvirtu, gludu un elastīgu. Tāpat kaulu buljonā esošais želatīns palīdz nomierināt gremošanas traktu, tā ļaujot izvairīties no iespējamiem iekaisumiem, bet tas savukārt nozīmē novērstu vēl vienu novecošanās risku.

 

Citrons

Šis citrusauglis ir vērtīgs ādai ne tikai tāpēc, ka satur daudz C vitamīnu, kas spēj neitralizēt brīvos radikāļus un palīdz ražot kolagēnu un elastīnu (tie abi sasaista kopā ādas šūnas, ļaujot tai būt elastīgai un jauneklīgai). 

Citrona sastāvā esošie minerāli palīdz uzturēt sārmainu vidi asinīs un sabalansētu organisma pH līmeni. 

Vairumā gadījumu tas ir skābs pārāk daudz uzturā lietotas kafijas, alkohola un pusfabrikātu dēļ. Tas savukārt nozīmē, ka āda kļūst pārlieku jutīga, sausa, kairināta, ar tendenci veidoties iekaisumiem. Tāpēc optimāla pH balansa uzturēšana organismā ir viens no galvenajiem faktoriem ādas veselībā.  

 

Kurkuma

Šai garšvielai piemīt ļoti spēcīgas pretiekaisuma īpašības. Īstermiņa perspektīvā kurkuma ir labs palīgs pret uztūkumu un ādas nogurumu, savukārt ilgtermiņā tā palīdz izvairīties no grumbām un ādas vispārēju novecošanos. Lietojot uzturā kaltētu vai svaigu kurkumu, tā atvieglo arī nopietnākas ādas akūtas saslimšanas, piemēram, ekzēmas vai rozācijas gadījumos. 

 

Avots: elle.ru