Dzert alu pirms vai pēc vīna? Pētnieki sagatavojuši atbildi

Kā tad ir: labāk vīnu un tad alu, vai alu un tad vīnu? Sena gudrība vēstī, ka, dzerot alu sākumā, samazinās risks iedzīvoties paģirās, tomēr pētnieki atzīst, ka secībai nav nozīmes: svarīgi ir tas, cik daudz jūs dzerat, nevis kādā secībā.
Dzert alu pirms vai pēc vīna? Pētnieki sagatavojuši atbildi

FOTO: Shutterstock.com

Pētnieki pārbaudīja teoriju uz 90 vīriešiem un sievietēm, kas bija 19–40 gadu veci. Pētījuma dalībnieki tika sadalīti trīs grupās. Pirmie izdzēra divas ar pusi pintes alus (gandrīz pusotru litru) un tad četras lielas glāzes vīna; otra grupa dzēra to pašu, bet apgrieztā secībā, un trešā grupa dzēra tikai alu vai tikai vīnu. Nedēļu vēlāk dalībnieki tika salikti citādās grupās, un eksperiments tika atkārtots.

 

Dienu pēc alkohola lietošanas pētījuma dalībnieki tika lūgti novērtēt savas paģiras, spriežot pēc slāpēm, noguruma, galvassāpēm, reiboņa, nelabuma, vēdera sāpēm, paātrināta sirds ritma un apetītes zuduma.

Reklāma
Reklāma

 

Nebija nozīmes, kādā secībā tika lietoti alkoholiskie dzērieni, – visi nākamajā dienā jutās ne visai labi. “Mēs nespējām rast apliecinājumu tam, ka, dzerot alu pirms vīna, ir vieglākas paģiras, nekā dzerot pretējā secībā,” atzina pētnieks Jorans Kohlings no Vitenas/Herdekes Universitātes.