Vērts pieteikties! Bezmaksas programma virssvara samazināšanai bērniem un pusaudžiem

Ikvienai rīdzinieku ģimenei iespēja pieteikties bezmaksas programmai „Virssvara kabinets bērniem, iekļaujot ģimeņu izglītošanu”.

Praktiskās nodarbībās tiek apgūti veselīgas maltītes gatavošanas, svara mazināšanai atbilstošas ēdienkartes izveides principi un uztura paradumi, kā arī noderīgi fiziskie un elpošanas vingrojumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Praktiskās nodarbībās tiek apgūti veselīgas maltītes gatavošanas, svara mazināšanai atbilstošas ēdienkartes izveides principi un uztura paradumi, kā arī noderīgi fiziskie un elpošanas vingrojumi.

SIA ”Rīgas veselības centrs” (RVC) Rīgas domes Labklājības departamenta projekta “Mēs par veselīgu Rīgu!” ietvaros īsteno BEZMAKSAS programmu* „Virssvara kabinets bērniem, iekļaujot ģimeņu izglītošanu”. Tās mērķis ir nodrošināt veselīga dzīvesveida un uztura, kā arī svara kontroles prasmju apgūšanu ģimenēs, kurās aug bērni (no zīdaiņa vecuma līdz 18 gadiem) ar paaugstinātu ķermeņa svaru.**

 

Līdz šim pilnu nodarbību ciklu programmas ietvaros ir pabeigušas 6 grupas RVC filiālēs „Iļģuciems” un „Ķengarags”. Marta otrajā pusē plānots atvērt jaunas grupas filiālēs “Iļģuciems”, „Imanta”, “Ķengarags” un „Bolderāja”, tāpēc ģimenes tiek aicinātas pieteikties dalībai programmā.  Īpaši dalībai programmā filiāles “Imanta” grupā aicinātas pieteikties tās ģimenes, kurās aug bērni ar virssvaru vecumā no 2 - 4 gadiem. Nodarbības tiek plānotas 2 reizes nedēļā (piemēram, ceturtdienās no 16.00 – 17.00 un sestdienās 12.00 – 14.00). Iespēju robežās nodarbību kalendārais plāns var tikt mainīts atbilstoši vecāku vēlmēm un iespējām.

Vingrošana baseinā

Programmā iesaistītajām ģimenēm – bērnam un viņu pavadošajam pieaugušajam – 12 nedēļu garumā tiek nodrošinātas 52 kontaktnodarbības (viena 60 minūšu ilga nodarbība vienlaikus 5 ģimenēm). To laikā SIA ‘Rīgas veselības centrs” rehabilitācijas medicīnas speciālisti - fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, pediatrs, uztura speciālists, fizioterapeits un psihologs - programmas un katrs savas kompetences ietvaros konsultē un apmāca dalībniekus, iesaistot tos mērķtiecīgās, zinātniski pamatotās aktivitātēs, kā arī sniedzot ieteikumus mājās veicamai virssvara korekcijai.

Programma ietver kā teorētiskās nodarbības, tā praktiskās nodarbības.

Teorētiskās nodarbības veltītas:

Reklāma
Reklāma
  • veselīga dzīvesveida prasmēm;
  • uztura nozīmei svara korekcijā;
  • nepareizas ēšanas paradumu izraisītām veselības problēmām;
  • virssvara saistībai ar psihoemocionālo veselību;
  • fizisko aktivitāšu paškontrolei paredzēto lietotņu izmantojumam.

Savukārt praktiskās nodarbībās tiek apgūti veselīgas maltītes gatavošanas, svara mazināšanai atbilstošas ēdienkartes izveides principi un uztura paradumi, kā arī noderīgi fiziskie un elpošanas vingrojumi. 

 

Programmu pabeigušie vecāki kā ļoti noderīgas novērtē uztura speciālista lekcijas, praktiskās nodarbības ēdiena pagatavošanā, kā arī fiziskās aktivitātes fizioterapeita vadībā, kā galveno ieguvumu atzīmējot ģimenes dzīvesveida paradumu maiņu, kā rezultātā uzlabojusies bērna veselība, t.sk., panākts bērna svara samazinājums.

 

Papildu informācija rodama http://rigasveseliba.lv, informācijai e-pasts: esivesels@rigasveseliba.lv; mob. Tel.: 29502008

 

*Pakalpojums tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 “Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!” ietvaros.