Diētas un veselīga uztura principi stresa nomocītiem vadītājiem

Universālas diētas, kuru pamatā ir viena produka ēšana vai strika sevis ierobežošana, patiešām nestrādā! Uztura speciāliste un grāmatas “Diet Secrets Uncovered” Fiona Kirka apgalvo, ka atkarībā no dienas režīma, vecuma, hormonālā un emocionālā stāvokļa un ķermeņa īpatnībām katram ir savs piemērotākais ēšanas plāns. 

 

 

 

Lai izvairītos no straujām cukura līmeņa svārstībām, neizejiet no mājām, somā neieliekot olbaltumvielas un labos taukus saturošus našķus.

FOTO: Shutterstock.com

Lai izvairītos no straujām cukura līmeņa svārstībām, neizejiet no mājām, somā neieliekot olbaltumvielas un labos taukus saturošus našķus.

Garas darba stundas, mainīga dienaskārtība, komandējumi, īsas miega stundas un neregulāras ēdienreizes raksturo vadītāja ikdienu, kas rezultējas ar veselības problēmām un lieko svaru. Risinājums? Samazināt stresa līmeni? Vieglāk pateikt, nekā izdarīt! Kā ar uztura palīdzību apmānīt savu ķermeni un likt tam domāt, ka tas nav pakļauts stresam?


Uztura padomi
Veselīgi našķi. 
Lai izvairītos no straujām cukura līmeņa svārstībām, neizejiet no mājām, somā neieliekot olbaltumvielas un labos taukus saturošus našķus.  Tas ļaus izvairīties no stresa hormonu izdalīšanās un lieko kilogramu uzkrāšanās. Līdzi var ņemt trauciņu ar humusu, biezpienu, olu, svaigu dārzeņu salmiņus, riekstus, sēklas, rudzu krekerus, augļu un dārzeņu smūtijus, bezpiedevu jogurtu, kuram pievienotas svaigas ogas.


Turieties pa gabalu no maizes groziņiem restorānos. Ja bieži ieturas maltītes ārpus mājām, tad svaigi ceptā restorānu maize ir tas gardums, no kura grūti atsacīties, taču tā noteikti vistiešākajā veidā ietekmē vidukļa apkārtmēru. Maize ir ogļhidrāts, kas strauji paceļ cukura līmeni, to ātri pārstrādā un ievadīta asinīs, tādējādi liekot maltītes laikā apēst vairāk kā nepieciešams. Gaidot ēdienu, kā uzkodu labāk izvēlieties olīvas.


Atturieties no vēlām ēdienreizēm. Nonākot vēlo komandējuma galapunktā, parasti izvēlamies kādu vēl strādājošu ātro uzkodu ēstuvi. Ja vēlaties zaudēt svaru, šādi ēšanas paradumi ir jāmaina. Ieteikums - iegriezties kādā veselīgāka uztura ēstuvē pusceļā, bet, ja vēla maltīte ir vienīgā iespēja, tad izvēlieties gatavus svaigos salātus vai palūdziet, lai jums uzcep nevis frī kartupeļus, bet omleti.  Nekādā gadījumā neizmantojiet mini bāra piedāvājumu. Tas ir pilns ar saldinātiem dzērieniem, sāļām uzkodām un saldumiem.

Reklāma
Reklāma