Diētas principi fitnesa entuziastiem

Universālas diētas, kuru pamatā ir viena produka ēšana vai strika sevis ierobežošana, patiešām nestrādā! Uztura speciāliste un grāmatas “Diet Secrets Uncovered” Fiona Kirka apgalvo, ka atkarībā no dienas režīma, vecuma, hormonālā un emocionālā stāvokļa un ķermeņa īpatnībām katram ir savs piemērotākais ēšanas plāns. 

 
 Uzturvielu komplekts un ēdienreižu skaits atkarīgs no treniņu programmas. Šie paši priekšnoteikumi jāievēro, ja vēlaties zaudēt dažu lieku centimetru no sava apkārtmēra.

FOTO: Shutterstock.com

Uzturvielu komplekts un ēdienreižu skaits atkarīgs no treniņu programmas. Šie paši priekšnoteikumi jāievēro, ja vēlaties zaudēt dažu lieku centimetru no sava apkārtmēra.

Par neraugoties uz vairākām sporta zālē pavadītām stundām, daudzi atlētiski cilvēki tomēr cīnās ar liekajiem kilogramiem uz vidukļa un gurniem. Vai tas nozīmē, kas ir nepareizi sabalansēts uzturs?  Iespējams! Regulāri treniņi prasa īpašu uzmanību pievērst uzturam. Tas, ko un kad mēs ēdam, ietekmē gan treniņu efektivitāti, gan organisma atjaunošanās procesus.

Diētas plāns, kas paredzēts vieglas intensitātes treniņiem, nederēs cilvēkiem, kuri ikdienā nobrauc ar velosipēdu 50 km ar riteni vai skrien 20 un vairāk kilometrus. Uzturvielu komplekts un ēdienreižu skaits atkarīgs no treniņu programmas. Šie paši priekšnoteikumi jāievēro, ja vēlaties zaudēt dažu lieku centimetru no sava apkārtmēra.



Uztura padomi
Izvērtējiet kritiski enerģijas dzērienu un batoniņu nepieciešamību. Parasti tie nav tik veselīgi, kā jums varētu šķist. Vairums no tiem ir pārbagāti ar cukuru un veicina lieko rezervju uzkrāšanos ķermenī. Iespējams, tie ir ļoti ērts veids, kā uzņemt enerģiju, taču, ja tiešām vēlaties gūt papildus enerģiju no uzkodām, ko ēdat pirms un pēc treniņiem, piepildiet savu sporta somu ar veselīgiem našķiem un nesaldinātiem dzērieniem.


Neaizmirstiet par labajiem taukiem. Tauki sniedz ķermenim visvairāk enerģijas. Taukvielas kuņģī tiek sagremotas lēnāk un sniedz enerģiju  visa treniņa garumā. Ir pierādīts, ka produkti, kuri satur Omega 3 taukskābes (treknas zivis, sēklas un rieksti) palielina izturību treniņa laikā. Tas ļauj sadedzināt lieko tauku slāni uz jūsu ķermeņa ātrāk.


Uzņemiet olbaltumvielas pārdomāti. Nereti fitnesa entuziasti tiek maldināti ar informāciju, ka, jo vairāk olbaltumvielu viņi uzņems, jo labāk. Ja vien neplānojat piedalīties kultūristu čempionātā, nav nepieciešams uzņemt olbaltumvielas vairāk kā sabalansētā ēdienkartē paredzēts. Proteīna kokteiļi amatieriem ieteicami gadījumos, ja dienas laikā nav uzņemts pietiekošs uztura daudzums. 

 

Reklāma
Reklāma