Uztura un diētas principi vientuļniekiem

Universālas diētas, kuru pamatā ir viena produka ēšana vai strika sevis ierobežošana, patiešām nestrādā! Uztura speciāliste un grāmatas “Diet Secrets Uncovered” Fiona Kirka apgalvo, ka atkarībā no dienas režīma, vecuma, hormonālā un emocionālā stāvokļa un ķermeņa īpatnībām katram ir savs piemērotākais ēšanas plāns. 

Ēdot vienatnē, biežāk izvēlas neveselīgus ēdienus un ātrāk uzkodas. Īpaši šīs grēciņš piemīt vīriešiem

FOTO: Shutterstock.com

Ēdot vienatnē, biežāk izvēlas neveselīgus ēdienus un ātrāk uzkodas. Īpaši šīs grēciņš piemīt vīriešiem

Ēdot kopīgas maltītes ģimenes lokā, cilvēki vairāk piedomā pie tā, ko ceļ galdā. Pierādīts, ka ēdot vienatnē, cilvēki izvēlas sev garšīgākus, bet vienlaikus arī neveselīgākus ēdienus. Ēdienkartē ir vairāk pusfabrikātu, picu un gatavo lazanju. Nav nepieciešamības gatavot mājās, tāpēc pēc stresa pilnas darba dienas priekšroka tiek dota kaut kam ātri uzsildāmam un apēdamam televizora priekšā. Diemžēl šāda ēšana nenāk par labu vientuļnieka slaidajai līnijai. 

Uztura padomi
Ieplānojiet divas maltītes dienā. Daudziem neprecētajiem pilnīgi pietiek ar divām maltītēm dienā, starp kurām ir 5 stundu pauze.

Sātīgas brokastis, kas bagātas ar olbaltumvielām un vērtīgajiem taukiem (piemēram, ola ar šķiņķi vai biezputra ar augļiem un sēklām, klāt piedzerot dārzeņu smūtiju) sniegs daudz enerģijas dienas pirmajā daļā.
Sabalansētas pusdienas (piemēram, zupas šķīvis un svaigie salāti, kas bagāti ar olbaltumvielām) ļaus izsalkumam pazust uz vairākām stundām. Ja vien vakarā nav plānotas fiziskās aktivitātes, vieglas vakariņas vai uzkoda palīdzēs nesajust smagumu pakrūtē pirms došanās pie miera.

Varbūt nelielas un biežas maltītes? Ja uzskatāt, ka neliela, bet biežas maltītes jums der labāk, centieties pieturēties pie šādas stratēģijas. Pārliecinieties, ka katra no maltītēm satur vairāk olbaltumvielu, labo tauku, dārzeņu un augļu, nekā graudaugu vai miltu izstrādājumu. Neliels trauks ar humusu, kuram klāt pievieno svaigu dārzeņu salmiņi vai divu olu omlete ar tvaicētiem dārzeņiem izsalkumu mazinās uz ilgāku laiku, nekā tase baltas kafijas un kēksiņš. 

Izvēlieties pareizos pusfabrikātus. Ja kādu dienu neizdodas saplānot savas ēdienreizes un vēlaties iegādāties kādu pusfabrikātu vai gatavu ēdienu, izvēlieties tādu, kuriem ir mazi realizācijas termiņi. Tas nozīmē, ka tādos būs mazāk konservantu. Tāds ēdiens būs veselīgāks. 


 

Reklāma
Reklāma