Atslodzes dienās sāp galva? Izvēlies citus variantus!

Ja neizturamu galvassāpju dēļ nespēj 12 vai 24 stundas dzert tikai ūdeni, kā to iesaka Mēness fāžu maiņas dienās, nemet plinti krūmos! Nesaki, ka atslodzes dienas nav domātas tev, meklē citu veidu, kā ieturēt atslodzi!

Mēness fāzes, izrādās, nav jāievēro, ja vēlies atslogot organismu

FOTO: Shutterstock.com

Mēness fāzes, izrādās, nav jāievēro, ja vēlies atslogot organismu

Dietologs Atis Tupiņš skaidro, ka galvassāpju iemesls “ūdens dienās” ir hipoglikēmija – strauja cukura līmeņa pazemināšanās asinīs. Lai no tā izvairītos, viņš iesaka vairākus citus atslodzes variantus. Ievērojot šos ieteikumus, galvassāpes tevi noteikti nemocīs! Mēness fāžu maiņām pielāgoties nav obligāti, vienkārši izvēlies dienu, kurā tev ir ērtāk atslodzi ieturēt.

 

Lūk, divi atslodzes dienu varianti
1.    3–4 reizes dienā dzer svaigi spiestu sulu, rēķinot apmēram 300–400 ml vienā reizē. Sulu izvēle – tavā ziņā, taču vislabākie noteikti būs kokteiļi, kuros sajauksi gan augļu, gan dārzeņu sulu. Papildus šādā sulas dienā vari ēst svaigus augļus. Ja vēlies, pievieno ēdienkartei svaigus dārzeņus (ja gatavo salātus, droši drīksti pievienot ēdamkaroti eļļas). Atļauts arī kāds krāsnī ar visu mizu cepts kartupelis. Ideāli, ja tāda veida atslodzes dienas nedēļā iekārto divas – nevis pēc kārtas, bet ar pāris dienu atstarpi. Piemēram, pirmdienā un ceturtdienā.


2.    Veselu dienu ēd citrusaugļus. Tik, cik lien! Ja vēlies, vari apēst arī pa šķēlei melones vai arbūza. Arī šo atslodzes dienu pēc vēlēšanās vari papildināt ar svaigu dārzeņu salātiem (ar vai bez eļļas pēc taviem ieskatiem) un, ja ļoti sakārojas, ar krāsnī ceptu kartupeli.

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv