Tev tiešām šķiet, ka tikt vaļā no liekā svara nemaz nav tik viegli?

Ja ziemā varam paslēpties zem platāka džempera vai ietīties šallē, tad, tuvojoties vasarai, arvien biežāk ieskatāmies spogulī un atceramies, ka pludmales sezona jau pavisam tuvu. Arī tu esi mēģinājusi kādu no trakajām diētām, kas sola rezultātu pāris dienu laikā, bet pēc brīža zaudētais ir atpakaļ ar uzviju? Beidzot norvēģi ir radījuši organismam draudzīgu tievēšanas līdzekļu kompleksu, kas ļauj veselībai draudzīgā un saudzīgā veidā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem un centimetriem uz visiem laikiem! Lasi rakstu zemāk šajā lapā.

FOTO: Marika Eglīte

Kāpēc ekstrēmie svara nomešanas paņēmieni jeb ātrās diētas nestrādā?

Sievietes parasti priecē ātri zaudētais kg skaits, bet svarīgi ir saprast, ka ne jau tauki ir tie, kas tiek zaudēti. Tauku masa sarūk lēnām, visu pārējais ir ūdens un muskuļaudi. 

Mūsu organismam evolūcijas rezultātā ir izstrādājies komplicēts pašsaglabāšanās mehānisms. Ekstrēmus apstākļus jeb laiku, kad tiek ievērota ātrā diēta un netiek uzņemtas nepieciešamas uzturvielas, organisms saprot, ka ir iestājies bads, kas var draudēt ar nāvi, „ieslēdz” sevi taupības režīmā (lai būtu rezerves izdzīvošanai): vielmaiņa pārveidojas un atsākot ēst pilnvērtīgu ēdienu, viss aiziet rezervē - tauciņos. Tāpēc arī apgalvojums, ka pēc ātrajām diētām svars atgriežas dubultā (yo-yo efekts), ir patiess. Tāpēc atceries - regulāri piekopjot ātrās diētas, tiek neatgriezeniski izmainīta vielmaiņa un ne uz pozitīvo pusi. Mūsu organisms ir ļoti gudrs, un tas spēj pielāgoties ļoti dažādām ekstrēmām situācijām, bet ir jāsaprot, ka tādējādi organisma normāla funkcionēšana tiek izjaukta. 

Norvēģu metode pierāda, ka tas ir iespējams. Turklāt maigi, saudzīgi, efektīvi un uz ilgu laiku. Kā? Sākumā ar 30days Waistline un Colon Cleanser kompleksu tiek pakāpeniski attīrīts organisms, samazināts svars un apkārtmērs, kas pieradina organismu pie jauniem apstākļiem.

 

Kādus riskus rada pārmērīgs svars un apkārtmērs? Nomest svaru vai tievēt?

Katrs pats viegli var pārbaudīt, vai nav jāsāk domāt par atbrīvošanos no liekajiem kilogramiem un centimetriem.

Zinātnieki un statistika jau sen ir pierādījusi, kādus riskus rada palielināts svars un vidukļa apkārtmērs. Liekais svars palielina sirds un asinsvadu saslimšanu risku, muskuļu-skeleta saslimšanu iespējamību, palielinās arī risks saslimt ar vēzi, cukura diabētu u.c. 

 

Risku izvērtēšanai ir šādi galvenie kritēriji: ķermeņa masas indekss un vidukļa apkārtmērs.

Ķermeņa masas indeksu (ĶMI) var viegli izrēķināt šādi: 

ĶMI = svars (kilogramos) dalīts ar augumu (metros) kvadrātā 

Piemēram, ja svars ir 62kg un augums 1,72 m: 62 / 1,722 = 20,96 (ĶMI)

Rezultāts būs skaitlis, pēc kura vari pārbaudīt, vai nav jāsāk steidzami rīkoties: 

  • ja ĶMI zem 18,5 – pazemināts svars, dažos gadījumos ieteicams svaru palielināt; 
  • ja ĶMI 18,5-24,9 – normāls svars, risks veselībai nepastāv; 
  • ja ĶMI 25-29,9 – palielināts svars, risks veselībai ir paaugstināts, ļoti ieteicams samazināt ķermeņa svaru 
  • ja ĶMI 30-34,9 – aptaukošanās klase I, risks veselībai augsts, nepieciešama svara samazināšana 
  • ja ĶMI 35-40 – aptaukošanās klase II, risks ļoti augsts, steidzami nepieciešama svara samazināšana 
  • ja ĶMI virs 40 – aptaukošanās klase III, galēji augsts risks, nevilcinoties jāsamazina svars. 

Izņēmums ir sportisti, kuriem tiek izmantota ķermeņa kompozīcijas skenēšana, jo ievērojamu ķermeņa svaru veido muskuļi.

Starp citu, ja tievēšanas laikā pastiprināti nodarbojaties ar sportu, svars var nesamazināties, jo muskuļu masa aizstās taukus.

ĶMI neobjektīvi ataino situāciju arī tad, ja cilvēkam ir masīva kaulu struktūra.

Tāpēc kā kritēriju kopā ar ĶMI noteikti ir vērts izmantot arī vidukļa apkārtmēru.

 

Risks veselībai izteikti palielinās, ja vidukļa apkārtmērs ir: 

Sievietēm – virs 80 cm

Vīriešiem – virs 94 cm

 

Lai mērījums būtu precīzs, to veic no rīta pirms ēšanas. Vidukļa apkārtmēra mērīšanai izmanto Pasaules Veselības Organizācijas ieteiktu metodi: ar viegli nostieptu mērlenti veic mērījumu horizontālā līmenī viduspunktā starp gūžas kaulu un ribu apakšējo loku (sataustot sānos). 

Uz vēdera šis līmenis atrodas nedaudz virs nabas. Mērījumu veic stāvot kājās, taisnu muguru, rokas gar sāniem, vēders atbrīvots, normāli izpūsta elpa. Pirms rezultāta pierakstīšanas, mērījumu vērts veikt divas reizes, lai nodrošinātu precizitāti.

 

Ņem vērā - jo tālāk no normas ir tavs svars un vidukļa apkārtmērs, jo vieglāk to samazināt! 

Izņēmumi ir nopietnas endokrīnās sistēmas saslimšanas vai spēcīgu zināmu grupu medikamentu lietošanas gadījumi.

Kad rādītāji tuvinās normālajam, organisms iedarbina pašsaglabāšanās mehānismu, lai nepieļautu liekus zaudējumus. 

 Tajā mirklī es pa īstam noticēju – jā, arī es varu būt labā formā!

 

Par savu pieredzi stāsta Dr. med. Vents Miltiņš:

„Cik sevi atceros, nekad neesmu bijis ļoti tievs; esmu neliela auguma, ģenētiski man ir drukna ķermeņa uzbūve. Skolas laikā nodarbojos ar sportu, daudz trenējos un piedalījos sacensībās. Sākot mācīties Rīgas Medicīnas institūtā (vēlāk Latvijas Medicīnas akadēmijā), treniņi bija jāpamet, jo mācību un prakses slodze bija milzīga. Apprecējos, piedzima meitas, sāku strādāt. Fiziskā slodze turpināja samazināties, toties ēšanas paradumi saglabājās iepriekšējie. Attapos, kad pieliekties, lai aizšņorētu kurpes, bija kļuvis ļoti grūti; svars jau bija pieaudzis līdz 120 kg. 

Kā mediķis es ļoti labi apzinājos, kādus riskus veselība rada liekais svars. 

Sāku izmantot dažādas diētas – jā, kilogramus nomest izdevās ātri, tikai pēc tam tie dubultā nāca klāt. Un tā vairākas reizes...

Gandrīz biju zaudējis cerības un jau samierinājies ar saviem izmēriem, kad mans kolēģis man ieteica norvēģu 30days tievēšanas metodi. Pirmajā mirklī biju noskaņots skeptiski, tomēr pieeja bija fizioloģiski un medicīniski pamatota, līdzekļi sertificēti, tāpēc nolēmu izmēģināt – ja nu tiešām strādā? 

Pirmās divas nedēļas izmaiņas nejutu, toties trešajā nedēļā drēbes ap vēderu kļuva brīvākas. Jāteic, arī sāta sajūta sāka iestāties ātrāk. 

Joprojām kā suvenīru glabāju jostu, kurā nācās vairākas reizes izveidot jaunus caurumus, jo nepilna pusgada laikā, lietojot 30days ar pārtraukumiem, samazināju svaru no 120 uz 99kg, vidukļa apkārtmēru par pieciem izmēriem, kas ir veseli 12 centimetri.

Tajā mirklī es pa īstam noticēju – jā, arī es varu būt labā formā!

Ēšanas paradumos sākumā neko daudz nemainīju, pēc tam samazināju vai atteicos no balto miltu izstrādājumiem, kartupeļiem, cukura un saldinātajiem dzērieniem, cūkgaļas. Kustēties kļuva arvien vieglāk, sāku vairāk pastaigāties, veikt atspiedienus un pietupienus.

Reklāma
Reklāma

Kopš tā laika ir pagājuši divi gadi – rezultāti ir saglabājušies. Tāpēc mierīgu sirdi iesaku 30days risinājumu kā labu sākumu veselīgam dzīvesveidam!”  

 

Ko par 30days tievēšanas komplektu saka Irina Suhova, Jūrmalas skaistumkopšanas salona „Maija” īpašniece un vadītāja:

„Pirms iepazīstināt klientes ar kādu skaistumkopšanas procedūru vai līdzekli, es pati to rūpīgi pārbaudu. Galvenie parametri: lai tas būtu veselībai drošs un efektīvs.

Šī norvēģu tievēšanas pieeja nebija izņēmums. Jau vairākus gadus iesaku 30days kā izcilu līdzekli lieliskas ķermeņa formas iegūšanai (atgūšanai) un saņemu tikai pašas labākās atsauksmes.”

 

Ja notievēt ir tik grūti, kādi ir varianti? 

Jā, daudzas sievietes (un, protams, arī vīrieši) ir mēģinājuši samazināt svaru un apkārtmēru ar nepastāvīgiem rezultātiem un secinājuši, ka tas ir ļoti grūti – pat neiespējami. Vēl grūtāk ir izmainīt ēšanas paradumus... Tomēr norvēģu metode pierāda, ka tas ir iespējams. Turklāt maigi, saudzīgi, efektīvi un uz ilgu laiku. Kas jādara? Sākumā ar 30days Waistline un Colon Cleanser  kompleksu tiek pakāpeniski attīrīts organisms, samazināts svars un apkārtmērs, kas pieradina organismu pie jauniem apstākļiem. 

 

Vai zināji, ka taukšūnu skaits kopš pubertātes vecuma praktiski nemainās, mainās to izmērs?

Kad tauku šūnas ir sasniegušas pārmērīgu apjomu, fizioloģisku procesu rezultātā taukaudos veidojas iekaisums, kas rada apdraudējumu veselībai un kavē tievēšanas procesu. Īpaši bīstami ir tā sauktie viscerālie tauki, kas uzkrājās ap iekšējiem orgāniem. Līdz šim zināmie tievēšanas līdzekļi nerisina tauku iekaisuma problēmu, savukārt 30days metode fokusējas uz taukiem – t.i. vidukli un tauku depozītu citviet, nevis krūtīm un muskuļiem, kas parasti pirmie cieš badošanās rezultātā. 

 

Kā 30days var palīdzēt iegūt slaidu vidukli?

Aptaukošanās ir vairāku paradumu kopuma – ēšanā, kustībās, domāšanā – rezultāts. Cerēt, ka uzsākot diētu vai sākot lietot medikamentus, vai veicot ķirurģisku, kuņģi samazinošu operāciju, automātiski mainīsies arī paradumi un uzvedība, ir naivi un pat riskanti. 

30days ir lielisks palīgs, kas pakāpeniski palīdz noskaņoties pareiza dzīvesveida ievērošanai un papildus dara vairākas lieliskas lietas - stiprina imūnsistēmu, normalizē zarnu trakta darbību un palīdz organismam  attīrīties no liekajiem taukiem. 

30days nav pievienots kofeīns, guarana, taurīns vai citi nervu sistēmas stimulatori, tāpēc process ir fizioloģiski un emocionāli mierīgs. 

Jāpiezīmē, ka norvēģu 30days Waistline un Colon Cleanser kompleksais risinājums ir ieguvis noturīgu popularitāti ne tikai Norvēģijā un Skandināvijā, bet arī Anglijā un citās valstīs.

Ilggadīga pieredze un pētījums rāda, ka 30days dod izcilus rezultātus, pirmajos mēnešos samazinot vidukļa apkārtmēru par 2 līdz 5 cm mēnesī. 

 

Kā iegūtos rezultātus saglabāt?

Likumsakarība ir vienkārša: svaru un apkārtmēru ir viegli saglabāt, ja tievēšanas process ir bijis pakāpenisks plus uzņemtās un patērētās enerģijas daudzums sakrīt.

Ēšanas un kustēšanās paradumus (tāpat, kā jebkurus citus) var mainīt pakāpeniski, bet ne visus uzreiz. 

Ar 30days tievēšanas komplektu iegūtos rezultātus ir viegli saglabāt, jo organisms pakāpeniski tiek pieradināts pie jaunas formas un ēdot, ātrāk rodas sāta sajūta. Arī kustēties kļūst daudz vieglāk.

Iegūtā labā forma un izskats rada prieku un ticību saviem spēkiem! 

 

Izmantotie materiāli: 

- The effects of a novel food supplement containing a mixture of herbal extracts and 1.3-1.6-beta-glucan on body composition and weight in females. The results from a blinded placebocontrolled study. Erling Thom; Ph.D.; Oslo, Norway

- Waist Circumference and Waist-Hip Ratio: Report of a WHO Expert Consultation, Geneva

- National Heart Lung and Blood Institute: How Are Overweight and Obesity Diagnosed? http://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/obe/diagnosis.html

- International Diabetes Federation criteria for ethnic or country-specific values for waist circumference

 

 

 

 

 

Materiāls sagatavots sadarbībā ar 30days

 

 

Uzzini vairāk par 30days kompleksu: www.vitapoint.lv