Daudzveidīgā pasta

Itālijā sastopams vairāk nekā 350 kaltēto pastas veidu un formu. Cik daudz tu esi pagaršojusi?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Macheroni 

Mazas pastas caurulītes.

Farfalle

Pastas tauriņi.

Capellini

Eņģeļu mati, smalki pagatavotas pastas diedziņi, kas savīti ligzdiņās.

Conchiglie

Pastas gliemežvāki.

Rotelle

Pasta, kas izskatās kā ratu ritenis.

Tortellini

Itāliešu pelmeņi, apaļas formas sarullēta pasta, kas pildīta ar gaļu, sieru vai spinātiem.

Reklāma
Reklāma

Ravioli

Tortelini radinieki, arī tiek pildīti ar sieru, gaļu, spinātiem, no tortelini atšķiras ar spilvena formu.

Spaghetti

Dažāda diametra, nogriežņu pasta, kas jāēd ar karotes un dakšiņas palīdzību.

Lasagne

Tievas, plakanas pastas plāksnītes. Lazanļas malas var būt taisnas un plakanas vai viļņotas. Parasti tiek gatavota ar pildījumu.

Fusilli

Spirālveida pasta.

Tagliatelle

Plakana pasta, sagriezta strēmelēs.

 

 Avots: žurnāls Unas gardums 2010/rudens