MAKE: Latvijā radīts apģērbs kā otra āda

Aizvadītais gads ir nesis daudz pārmaiņu, ietekmējot arī veidu, kā ģērbjamies, kā veidojam savu un bērnu garderobi – priekšplānā aizvien izvirzās ērtība un ilgtspēja. Šajā laikā sevi spilgti pieteicis Latvijas zīmols MAKE, kas rada apģērbu visai ģimenei no ilgtspējīgiem un dabīgiem audumiem, organiskās kokvilnas trikotāžas. MAKE kleitas, svārki, kombinezoni, džemperi un halāti tiek šūti pēc pasūtījuma un tiem ir pārdomātas detaļas, lai valkātājiem būtu ērti un nekas netraucētu ikdienas gaitās.
MAKE apģērbu īpaši iecienījušas strādājošas sievietes, jaunās māmiņas, kam ikdienā ir daudz kustību un nepieciešama ērta,  pārdomāta garderobe.

FOTO: Publicitātes foto

MAKE apģērbu īpaši iecienījušas strādājošas sievietes, jaunās māmiņas, kam ikdienā ir daudz kustību un nepieciešama ērta, pārdomāta garderobe.

 

Pēc pasūtījuma šūts apģērbs kā nepieciešamība, nevis lieka greznība

Elīna Zesere, MAKE dibinātāja un trīs bērnu māmiņa, ir pārliecināta, ka apģērbam ir jāpielāgojas tā valkātajam: "Mēs, MAKE, iestājamies par ilgtspējīgu modi un par apģērbu, kas kalpo ilgi un palīdz taupīt resursus. Liela daļa sieviešu valkā tikai trešdaļu no skapī esošā apģērbu klāsta, kas nozīmē, ka vairums apģērba gabalu dažādu iemeslu dēļ nepilda savu uzdevumu, tie īsti neder, nav funkcionāli vai ir piemēroti tikai īpašiem gadījumiem. MAKE apģērbu īpaši iecienījušas strādājošas sievietes, jaunās māmiņas, kam ikdienā ir daudz kustību un nepieciešama ērta,  pārdomāta garderobe. Mazāk ir vairāk – mēs vēlamies, lai ikkatra lieta, kas ir skapī, piestāv, rada prieku un izceļ nēsātājas personību."

 

 

Uzbūvē savu sapņu kleitu pati

Visi MAKE modeļi tiek šūti pēc pasūtījuma un individuāliem mēriem, pielāgojot tos katram augumam, nevis standarta izmēriem. MAKE standarts ir katra klienta vēlmes un vajadzības. Piemēram, savu sapņu kleitu vari uzbūvēt pati: izvēlēties kleitas modeli un izmēru, piedurkņu veidu, kleitas garumu, kakla izgriezuma veidu, audumu, krāsu no vismaz 20 toņu paletes, kabatas, jostu, kapuci un citus elementus. Zīmola cienītājas novērtē iespēju norādīt precīzus auguma apkārtmērus, lai apģērbs derētu nevainojami, būtu proporcionāls un izceltu tās ķermeņa nianses, ko vēlamies izcelt. 
Visiem MAKE modeļiem ir pašu pārbaudītas detaļas, jo ikviena nianse ir svarīga un apģērbam jābūt funkcionālām – vai tā ir kleita ar kabatām, augumam piemērota garuma halāts, vai kombinezons ar kapuci – ērtībai nav robežu!

 

 

Apģērbs kā otrā āda

MAKE saviem izstrādājumiem izmanto kvalitatīvākos un ādai patīkamākos audumus, kas ieguvuši OEKO-TEX sertifikātu. Organiskās kokvilnas trikotāžas sastāvā ir 95% kokvilna un 5% elastāns, tiek izmantoti arī dabīgi diegi. MAKE dizaineres pēta dabīgos audumus un pielāgojas klientu vēlmēm – šobrīd darbnīcā tiek testēta arī bambusa trikotāža, “Tencel” audums, nātres audums un vegāniskā kaktusu āda, pārstrādāta kokvilnas trikotāža. Daudz tiek ieguldīts arī rūpnieciskajā tehnikā, lai vīles būtu elastīgas un ilgi kalpotu.

 

Stāsta Elīna: "Jau bērnībā es biju nedaudz apaļīgāka nekā manas klasesbiedrenes. Apģērbi, ko nēsāja viņas, man parasti neizskatījās labi – tie bija par garu vai par īsu, par šauru un lielākoties neērti. Arī veikalu piedāvājums parasti nebija piemērots, jo tas radīts standarta izmēriem. Tāpēc ķēros pie šujmašīnas un beidzot bija sajūta, ka varu radīt to, kas man patīk un kas izskatās labi. Man nekad nav paticis sevi ierāmēt apģērbā, kurā jūtos neērti - ciešas kleitas un bikses, rāvējslēdzēji, kas berž sānus. Tāpēc izvēlos trikotāžu, jo tas ir fantastisks audums, kas ļauj brīvi kustēties un elpot."  

 

 

MAKE apģērbs tiek šūts Rīgā un tas ir unikāls roku darbs. Individuāla pasūtījuma priekšrocības ir gan augstā kvalitāte, gan šūšanas ātrums – veicot pasūtījumu interneta veikalā, savu jauno MAKE tērpu saņemsi dienas vai divu laikā. Ar MAKE kolekciju iespējams iepazīties veikalā Rīgā, Miera ielā 17 un interneta veikalā.

 

Mēs esam atrodami arī sociālajos tīklos Facebook un Instagram.