Kā atgūt skaistu ķermeni ar pēcdzemdību masāžām!

 Bērniņa nākšana pasaulē ir viens no ģimenes un īpaši sievietes dzīves visskaistākajiem notikumiem. Taču līdz ar dzemdībām mainās ne tikai mūsu dzīvesveids, bet notiek arī izmaiņas sievietes ķermenī. Izmaiņas ir ne tikai psiholoģiskas, bet arī hormonālas. Pēc dzemdībām sievietēm ir grūtāk atgūt iepriekšējo ķermeņa formu, parādās pēcdzemdību strijas un celulīts. Mūsdienu medicīna piedāvā dažādus veidus kā bez ķirurģiskas iejaukšanās ir iespējams atgūt pirmsdzemdību izskatu un lielisku sajūtu, lai sieviete visu pozitīvo enerģiju varētu veltīt ģimenei.

Viens no labākajiem veidiem, kā atgūt lielisku izskatu pēc dzemdībām, ir speciālās pēcdzemdību masāžas.

FOTO: Shutterstock.com

Viens no labākajiem veidiem, kā atgūt lielisku izskatu pēc dzemdībām, ir speciālās pēcdzemdību masāžas.

Foto: Shutterstock.com Speciālās pēcdzemdību masāžas laikā ar rokām sievietes ķermenis tiek īpaši masēts, lai no tā izvadītu tā sauktās šļakvielas.

 

Viens no labākajiem veidiem, kā atgūt lielisku izskatu pēc dzemdībām, ir speciālās pēcdzemdību masāžas, kuru laikā ar rokām sievietes ķermenis tiek īpaši masēts, lai no tā izvadītu tā sauktās šļakvielas (dažādi sliktie šķidrumi, kuri uzkrājas sievietes ķermenī, veidojot lieko svaru, celulītu un strijas). Ar pēcdzemdību masāžām tiek uzlabota nervu sistēma un asinsrite, palīdzot ādai elpot un atjaunot sabojātās šūnas. Ar šādām pēcdzemdību masāžām ir iespējams tikt vaļā gan no liekā svara, gan strijām un celulīta.

“Dzemdības ir emocionāls process un pēc tā sievietes ķermenis mainās uz visiem laikiem. Jāsaprot, ka grūtniecības laikā un dzemdībās sievietes ķermenis izdara ļoti smagu darbu, lai iznēsātu un dzemdētu bērniņu. Pat ja iepriekš sievietei nav bijušas nekādas grūtības nomest pāris liekos kilogramus, pēc dzemdībām var veidoties situācija, kad svars vienkārši nekrīt nost pat tad, ja tiek ievērotas striktas diētas. Turklāt pēcdzemdību laikā sievietei nepieciešams uzņemt pārtiku, lai varētu barot bērniņu, tādēļ badošanās nav vēlama,” skaidro Medicīnas centra „Mā–Re” vadītāja Baiba Spravņika, kuras ārstniecības iestāde specializējas pēcdzemdību masāžas veikšanā. Tāpat B. Spravņika uzsver, ka dramatiska svara nomešana tikai kaitēs organismam un saglabāsies strijas, tādēļ svarīgi iepriekšējā izskata atgūšanai izmantot ārstnieciskās masāžas, kuras palīdz likvidēt strijas, celulītu un uzlabo vielmaiņu. “Pēcdzemdību ārstnieciskās masāžas veic divas funkcijas – ievērojami uzlabo ķermeņa izskatu un sakārto ķermeņa vielmaiņu. Turklāt vielmaiņas uzlabošana ir galvenā atslēga, lai sieviete ne tikai izskatītos labi, bet arī justos lieliski,” saka B. Spravņika.

Foto: Shutterstock.com Pēcdzemdību ārstnieciskās masāžas veic divas funkcijas – ievērojami uzlabo  ķermeņa izskatu un sakārto ķermeņa vielmaiņu.

 

Celulīts rodas pēc dzemdībām un bieži sievietes no tā nespēj tikt vaļā visu mūžu. Taču arī celulītu var likvidēt samērā viegli ar pēcdzemdību masāžām un nav nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. B. Spravņika: „Celulīta rezultātā āda veidojas kā apelsīna miziņa un tas nomoka ne tikai jaunās māmiņas. Parasti ar celulītu slimās šūnas aizpildās ar toksīniem un izveidojas grubuļainā virsma. Taču lielākoties celulītu ar pareizām masāžām ir iespējams likvidēt samērā ātrā laikā un āda atgūst iepriekšējo izskatu.” Medicīnas centra vadītāja gan piebilst, ka nevienu ārstniecisko masāžu kursu nedrīkst sasteigt un cerēt, ka uzlabojumus redzēs jau pēc pirmās pēcdzemdību masāžas. „Pēcdzemdību masāžas var sākt veikt tikai ceturtajā mēnesī pēc dzemdībām, kad sieviete ir atguvusies gan fiziski, gan emocionāli pēc dzemdībām. Izskata atgūšana nav maratons, bet tas nav arī sprints. Pareizi to būtu salīdzināt ar pusmaratonu un svarīgākais ir tas, ka lielākajā daļā gadījumu rezultāts būs garantēts,” uzskata B. Spravņika.

"Turklāt šī masāža man bija ne tikai ārstnieciska, bet arī ļoti relaksējošas," pieredzē dalās jaunā māmiņa Gunita.

Jaunā māmiņa Gunita savu pirmdzimto sagaidīja 29 gadu vecumā. Grūtniecības laikā svars pieauga no 57 kilogramiem līdz 83 kilogramiem. "Svars pēc dzemdībām kritās, taču nevarētu teikt, ka jutos labi. Pēcdzemdību masāžas uzlaboja manu iekšējo sajūtu un palīdzēja atbrīvoties no kilogramiem tieši tajās vietās, kur tos nevēlējos redzēt un kur pēdējos kilogramus zaudēt bija visgrūtāk. Turklāt šī masāža man bija ne tikai ārstnieciska, bet arī ļoti relaksējošas. Pēc tam, kad pusi nakti neesi gulējusi un liekas, ka varētu iemigt ejot, ir brīnišķīga sajūta masāžas laikā,” savā pieredzē dalās Gunita.

Savukārt jaunajai māmiņai Agnesei svars pēc dzemdībām kritās ļoti ātri un bija uztraukumi par striju veidošanos. “Pēc dzemdībām svars īpašas diētas rezultātā kritās ātrāk kā gribētos, bet pēcdzemdību masāžas palīdzēja likvidēt strijas, jo bija risks, ka pēc tik strauja svara zuduma tās paliks iespaidīgas,” stāsta Agnese. Grūtniecības laikā daudzām sievietēm problēmas sagādā arī muguras sāpes, kuras turpinās pēc dzemdībām, jo nepieciešams nesāt mazuli. Lielākajā daļā gadījumu pēcdzemdību masāžas likvidē arī muguras sāpes, radot atslodzi mugurkaulam.

Reklāma
Reklāma

 

Medicīnas centra “Mā–Re” vadītāja Baiba Spravņika skaidro, ka sievietēm pēcdzemdību masāžas ir svarīgas arī psiholoģiski. “Nav noslēpums, ka pēc dzemdībām ir liels nogurums un ne vienmēr ir spēks saņemties un iziet ārpus mājas. Pēcdzemdību masāža ne tikai uzlabo izskatu, sakārto vielmaiņu, bet arī ir iemesls, lai jaunā māmiņa izietu ārpus mājas. Tas ir sīkums, bet patiesībā tam ir ļoti liela nozīme, lai sieviete justos labi,” uzskata Medicīnas centra “Mā–Re” vadītāja Baiba Spravņika. Viņa smejas, ka mēdzot piestrādāt arī par auklīti mazuļiem, kuru mammas izmanto pēcdzemdību masāžas viņas vadītajā ārstniecības iestādē.

 

Šāda attieksme gan nepārsteidz, jo Medicīnas centrs “Mā–Re”, kurš darbojas jau vairāk kā 18 gadus, ir privāta medicīnas iestāde, kur katram klientam tiek pievērsta īpaša uzmanība un meklēts labākais risinājums veselības problēmu risināšanai. Baiba Spravņika: “Mēs esam maza ārstniecības iestāde, kura fokusējas uz kvalitāti un savus pacientus uzskatām par ģimeni, tādēļ esam gatavi nestandarta risinājumiem un vienmēr meklējam veidu kā palīdzēt saviem pacientiem.”

 

Cik maksā pēcdzemdību masāža?

Medicīnas centrā “Mā–Re” pēcdzemdību masāžas cenas svārstās no 28 eiro līdz 36 eiro par vienu reizi, bet parasti ir nepieciešamas vairākas masāžas. Medicīnas centra “Mā–Re” pārstāve Baiba Spravņika skaidro, ka pilns kurss (10 masāžas) ar atlaidi izmaksā aptuveni 300 eiro. Medicīnas iestāde atrodas Brīvības ielā 155/11 korpuss un masāžas notiek pēc iepriekšēja pieraksta pa telefonu 25999559.

 

Portāla lasītājām augustā Medicīnas centrā „Mā–Re” pienākas 15% atlaide pēcdzemdību masāžām, ja pierakstoties tiks pateikta parole „Esi skaista”. Izmatojiet šo piedāvājumu.