Septiņas lietas, kas jāzina pirms un pēc vaksēšanās

Vaksēšanās ir viens no populārākajiem veidiem, kā sievietes izvēlas atbrīvoties no liekajiem matiņiem. Bet tas ir sāpīgi un, kā apgalvo ārsti – dermatologi un ginekologi, ne pārāk veselīgi intīmajai zonai, jo traumētā āda ir vairāk pakļauta infekcijas riskam.  Turklāt jāņem vērā, ka vieta, kur notiek vaksācija, ir īpaši jūtīga. 

Nekautrējies ievākt atsauksmes par vietu un meistaru

FOTO: Shutterstock.com

Nekautrējies ievākt atsauksmes par vietu un meistaru

Ja vaksēšanās procedūru veic pati, risks tikt pie infekcijas ir nedaudz mazāks, bet salonos, kur apgrozās neskaitāmi klienti dienā, ādas iekaisuma iespējas ir daudz lielākas. Tiesa, salonos ir pieejami daudzveidīgi  sāpes mazinoši līdzekļi, kas šo procedūru padarīs mazāk nepatīkamu.  Gatavojoties procedūrai, arī pati vari izdarīt dažas lietas, kas atvieglos nepatīkamās sajūtas pirms un pēc pasākuma. 
 
 
Novērtē salonu un meistaru
Nekautrējies ievākt atsauksmes par vietu un meistaru, kuram uzticēsi savu “plūmi”. Pats svarīgākais faktors ir tīrība un higiēna. Vienmēr seko, vai pirs gulšanās uz procedūru kušetītes ir nomainīts vienreizējās lietošanas paladziņš un vai meistaru nomazgā rokas, pirms ķeras pie darba. Bez kautrēšanās to var palūgt izdarīt. 
 

Neizmanto līdzekļus, kas sausina ādu
Ikdienā āda, kura tiek vaksēta vai epilēta, ir jākopj, īpašu uzmanību veltot atmirušā ādas slānīša noņemšanai, bet pirms pašas procedūras papildus pīlingu ar kosmētiskajiem līdzekļiem, kas sausina ādu, veikt neiesaka. Āda pēc šādas apūpes kļūst vēl jūtīgāka pret sāpēm. Aktīva ādas skrubēšana ar produktiem, kas satur retinolu un agresīviem skrubjiem jāpārtrauc nedēļu pirms procedūras. 
 

Nedēļa pirms menstruācijām
Šis laiks ir pats nepiemērotākas vaksācijai, jo tad sāpju slieksnis ir viszemākais un vaksēšanās sāpēs vairāk. Vispiemērotākais laiks ir pirmās 2 cikla nedēļas pēc menstruācijām.  
 

Sāpju tests
Kosmetologiem ir dažādi pretsāpju līdzekļi ādas jūtības mazināšanai, bet pirms ķerties pie jauna līdzekļa, jums ir arī tiesības palūgt veikt mazu testu nelielā ādas platībā. Pirms vaksēšanas sāpes mazina arī ledus komprese uz apstrādājamās vietas un pretsāpju līdzekļa ibuprofēna izdzeršana. Pēc vaksēšanas ādas sāpes samazina krēmi un gēli, kuru sastāvā ir alvejas ekstrakts. Nekādā gadījumā nedrīkst izmantot losjonus, kuru sastāvā ir alkohols. 
 

Par sportu
Pēc vaksācijas procedūras nevajadzētu uzreiz doties uz sporta zāli. Sviedri, kas iekļūst mazajās brūcītēs, kož un var izraisīt lokālus iekaisumus. Uzreiz pēc vaksēšanas neiesaka arī vilkt ļoti pieguļošus sintētiskus apģērbus, piemēram, zeķubikses vai sintētiskos stringus. Tas var veicināt ādas iekaišanu un matiņu ieaugšanu. Izvēlieties kokvilnas biksītes un ērtas garās bikses vai garākus svārkus.
 

Zvans ārstam
Ja 24 stundu laikā pēc bikini zonas vaksēšanas sāpes nepaliek mazākas, zvaniet dermatologam, kas ieteiks tieši jums piemērotus medikamentus. 

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no portāla womenshealthmag.com