Kā ātri atgūt labu sejas ādas tonusu

Laikam jau ikviena zina, ka dažreiz sejas āda neizskatās tik labi, kā vēlētos. Kā ātri un efektīvi atgūt labu sejas tonusu? Konsultē dermatoloģe Anita Ābelīte.   

Ādai būtisks ir svaigs gaiss un skābeklis. Vislabāko efektu dod ikdienas pastaigas ārā, iesaka speciāliste.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ādai būtisks ir svaigs gaiss un skābeklis. Vislabāko efektu dod ikdienas pastaigas ārā, iesaka speciāliste.

Ādai būtisks ir svaigs gaiss un skābeklis. Un to var vienkārši nodrošināt, arī darba laikā: atvērt logu un veikt vienkāršus elpošanas vingrinājumus.

Vispirms dziļi jāieelpo - jo dziļāka ieelpa, jo vairāk gaisa nonāk plaušās. Turklāt ieelpā obligāti jāiesaista vēdera muskuļi. Tas ļauj plaušu apakšējai daļai maksimāli izplesties un piepildīties ar gaisu.

Pēc tam lēnām izelpo caur degunu. Jāizdara 4-6 dziļas ieelpas minūtē. Savukārt izelpojot, vēders maksimāli jāievelk, - šī kustība prasīs papildu slozi un palīdzēs nostiprināt vēdera muskuļus.

Vislabāko efektu dod ikdienas pastaigas ārā (jebkuros laikapstākļos), aktīvas fiziskās nodarbības - tas viss rosina asins cirkulāciju, aktivizē vielmaiņu, uzlabo noskaņojumu un tonizē ādu.

Reklāma
Reklāma

Labākam efektam papildus veic regulāru sejas attīrīšanas, masāžas, norīvē ar ledus gabaliņiem, liec maskas, krēmus, kas uztur mitrumu un elastību. nekad neej saulē bez krēma ar SPF.

 

Avots: žurnāls "100 Labi Padomi".