Četras SPA procedūras tavām kājām, kuras vari veikt mājās pati

Ja nav laika vai līdzekļu saņemt profesionālas procedūras SPA centros, tās vari veikt mājas apstākļos un rezultāts nebūs nemaz sliktāks.

Vislabākā mājās gatavota maska ir tāda, kas vienlaikus gan baro kāju ādu, gan to atvēsina. Turklāt to vari mājās pagatavot pati.

FOTO: Shutterstock.com

Vislabākā mājās gatavota maska ir tāda, kas vienlaikus gan baro kāju ādu, gan to atvēsina. Turklāt to vari mājās pagatavot pati.

 

Eksfoliācija

Kāju mērcēšanas bļodā pievieno pamatīgu sauju ar jūras sāļiem, zemesriekstus un piparmētras vai divus pilienus laima ēteriskās eļļas. Izveido cietu maisījumu un uzklāj to uz kājām, spēcīgi ar berzēšanas kustībām apstrādā kājas, īpaši - biezo ādu uz paēžiem.

Mērcēšanas bļodā ielej siltu ūdeni un iemērc kājas, ļaujot sāļiem dabiski izšķīst. Pēc tam nosusini kājas dvielī.

 

Kāju ādas tonizēšana

Lai vasarā atvēsinātu un atsvaidzinātu sasilušās kājas, iemērc tās aukstā ūdenī, vari pat pielikt ledus gabaliņus. Pievieno ūdenim trīs pilienus laima un citronu ēteriskās eļļas, kā arī pienu, lai veicinātu ēterisko eļļu difundēšanu ūdenī. Paturi kājas bļodā 10 minūtes.

 

Reklāma
Reklāma

Kāju maska

Vislabākā mājās gatavota maska ir tāda, kas vienlaikus gan baro kāju ādu, gan to atvēsina. Bļodā samīci avokado ar trim tējkarotēm olīveļļas, diviem piliniem laima ēteriskās eļļas un divām lielām karotēm barojoša krēma. Uzklāj uz kājām un paturi 10 minūtes. Šīs barojošās un atvēsinošās sastāvdaļas perfekti mitrinās kāju ādu, un maskas patīkamā smarža veicinās relaksāciju.

 

Kāju ādas barošana

Mitrināšana ar dabiskiem produktiem ir apgrūtinošs uzdevums, līdz ar to labāk izvēlēties mitrināšanas procesu, kurā nav nepieciešams produktu nomazgāt. Ja vēlies atstāt to uz kājas ādas, ieteicama šāda recepte: olīveļļai pievieno dažus pilienus lavandas un ģerāniju ēteriskās eļļas. Maisījuma sastāvs baros kāju ādu, bet aromātiskie ekstrakti veicinās relaksāciju, prāta un gara mundrumu.

 

Avots: Rozija Vatsone "Manikīrs un pedikīrs. Profesionālu rezultātu sasniegšanai"(izd.Jumava).