Kāpēc bērnam ir jāļauj drēbes veikalā izvēlēties pašam?

Jā, kāpēc gan bērnam būtu jāļauj drēbes veikalā izvēlēties pašam? Tāpēc, ka tas ir interesanti, radoši un audzinoši ne tikai bērnam bet arī vecākam, jo bērni nereti izvēlētos tādas krāsas un apģērbu kombinācijas, kas vecākiem šķistu pilnīgi neiedomājamas. Bet tāpēc tās nav nepareizas!

Piazza Italia publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piazza Italia publicitātes foto.

Izvēlētais apģērbs pastāsta par bērnu

Vecāki ir pieraduši bērna apģērbu izvēlēties vadoties no savām sajūtām un izpratnes par to, kas atvasei ir nepieciešams. Jā, dažkārt tā ir, ka nav iespējas izvēlēties, tomēr, ja runājam par apģērbu vasarai, atpūtai, ceļojumiem, tad iespējas ir teju neierobežotas. Ļaujot bērnam pašam izvēlēties apģērbu, vecāki var veikt nelielu eksperimentu, lai pārliecinātos, cik labi pazīst savu bērnu, jo izvēlētā apģērba krāsas par cilvēku pastāsta daudz. Jāmāk tik lasīt!

Ja izvēlas zilu. Zilā krāsa liecina, ka bērns ir emocionāli stabils un uzticīgs. Zilo izvēlas bērni, kuru ikdiena ir līdzsvarota, harmoniska un mierīga.

Ja izvēlas zaļu. Zaļā krāsa liecina par mieru, komfortu un radošumu. Tumši zaļš tonis liecina par labi sabalansētu raksturu un uzticamību. Spilgti zaļš liecina par dzīvesprieku. 

Ja izvēlas sarkanu. Sarkanā krāsa ir rosinoša un stimulējoša. Ja bērna apģērbā dominē sarkanais, liecina, ka viņš ir gatvs visam jaunajam un interesantajam un jūtas pārliecināts par sevi. Viņš ir atvērts pasaules izzināšanai. 

Ja izvēlas lillā. Lillā krāsa liecina par valkātāja radošumu un jūtīgumu. Šādi bērni emocionāli reaģē ne tikai uz to, kas notiek ar viņiem, bet arī uz norisēm apkārt. 

Ja izvēlas melno. Melnā krāsa klasiski simbolizē varu un autoritāti. Tomēr speciālisti iesaka pievērst uzmanību, ja bērns pastiprināti apģērbā izvēlas melno krāsu. Tā var liecināt par nomāktību, skumjām un pat depresiju. Tomēr tā var norādīt uz to, ka bērna dzīvē ir bijis intensīvs posms un viņam ir nepieciešama neliela atelpa. 

Ja izvēlas dzelteno. Dzeltena krāsa liecina par lielu dzīvesprieku un interesi par pasauli. Šādi bērni, dzeltenās krāsas uzlādēti, var skraidīt un rotaļāties visu dienu, līdz vakarā aizmieg no lielā noguruma.

Ja izvēlas rozā. Rozā ir maiga un jūtīga krāsa. Bērni (jā, arī puiši), kas to izvēlas ir emocionāli, mīl skaisto un maigo šajā pasaulē. Viņi daudz labāk par citiem bērniem spēs sajust citu cilvēku noskaņojumu un vajadzības. 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

Iespēja izvēlēties veicina stila izjūtu un radošumu

Mēs visi vēlamies, lai mūsu bērni būtu radoši, neierobežoti stereotipos un aizspriedumos. Apģērba izvēle ir viens no paņēmieniem, kā to īstenot. Ja bērns var pats veidot savu garderobi, viņš iemācās klausīties savās sajūtās, izvērtēt, kas viņam ir svarīgi, paust un pamatot savu viedokli. Un te rodas vieta sarunām ar bērnu par modi, apģērbu, sevis kopšanu, etiķeti un apģērbu vēsturi. Interesanti un radoši - arī vecākiem. Protams, iespēja veikalā izvēlēties tīkamāko kleitu vai kreklu nav radošuma atslēga, tomēr jāatzīst, ka cilvēka personība veidojas kā puzlis - no gabaliņiem. Un šis ir viens labs gabaliņš, ko ielikt bērna attīstībā. 

 

 

Apģērba izvēles procesā runājam par naudu

Nauda nekrīt no gaisa. Jā, tas ir fakts. Un par to pirms iepirkšanās noteikti vajadzētu ar bērnu pārrunāt. Kopā varat izlemt, cik daudz naudas plānojat atvēlēt pirkumiem, un pārrunāt, kāda veida apģērbu šajā reizē bērns varēs iegādāties. Kāpēc šādas sarunas ir svarīgas? Iemesli ir vairāki. Viens no tiem  - bērns jutīsies svarīgs, jo var piedalīties ģimenes budžeta plānošanā. Bērns jūtas līdzvērtīgs pieaugušajiem, jo pats var pieņemt lēmumu viņam būtiskā jautājumā. Un ne mazāk svarīgi - viņš jutīsies atbildīgs par nopirkto apģērbu, jo spēs izprast, kas ir daudz, kas ir maz, kas ir dārgi un kas - lēti. 

 

Veikalā "Piazza Italia" (t/c "Galleria Rīga", Rīgā Dzirnavu ielā 67) šobrīd sākusies vasaras preču izpārdošana. Atlaides līdz - 50%!