7 skaistumkopšanas kļūdas, no kurām jāizvairās briļļu nēsātājām

Briļļu nēsātājas bieži vien izvairās no kosmētikas lietošanas. Taču grima mākslinieki uzskata, ka brilles noteikti nav traucēklis izteiksmīgam meikapam, ja vien ievēro dažus priekšnosacījumus.
Ja vēlies krāsot acis tādā pašā krāsā kā tavi briļļu rāmji, labāk tomēr izvēlēties vienu vai vairākus toņus gaišākas ēnas. Foto: Rojs Maizītis, speciāli mammamuntetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja vēlies krāsot acis tādā pašā krāsā kā tavi briļļu rāmji, labāk tomēr izvēlēties vienu vai vairākus toņus gaišākas ēnas. Foto: Rojs Maizītis, speciāli mammamuntetiem.lv

 

Lai nekļūdītos ar kosmētikas izvēli, seko šiem vienkāršajiem, bet efektīvajiem padomiem! 

 

1.    Nepaklausīgas uzacis savaldi ar želeju 

Ja tavas uzacis ir biezas un spurojas uz visām pusēm, tev vajadzēs tās pieglaust. Izskatīties kārtīgi un noturēties vietā tām palīdzēs pašmāju zīmola Dzintars caurspīdīgā želeja, kurai piemīt arī kopjošas īpašības, vai citu ražotāju krāsainās uzacu želejas.

 

2.    Ja tev ir tumšie loki, izvairies no apakšējā plakstiņa iezīmēšanas 

Daudzām no mums zem acīm ir tumši loki – iemesls var būt gan iedzimtība, gan slikts miegs. Lai lokus vēl vairāk neizceltu, jāizvairās no apakšējās skropstu līnijas iekrāsošanas ar zīmuli. Tā vietā nokrāso apakšējās skropstas ar ūdensnoturīgu tušu – tā neizplūdīs un nepadarīs šo zonu tumšāku. 


3.    Skropstu uzliekšana jāveic pirms tušas uzklāšanas 

Vai tavā kosmētikas maciņā ir tāds rīks kā skropstu atliecējs? To drīkst lietot tikai un vienīgi uz tīrām skropstām. Ja darīsi to, kad būsi jau uzklājusi skropstu tušu, vari viegli salauzt skropstas. Vēl viens triks skaistāka skropstu izliekuma veidošanai – pēc tušas uzlikšanas brītiņu pieturi tās ar pirkstiem, kamēr tuša žūst. 

 

4.    Briļļu stikli var pasvītrot tumšos lokus 

Reklāma
Reklāma

Tāpēc konsīleris ir tavs labākais draugs. Uzliec nedaudz šķidrā produkta zem acīm un, maigi uzsitot ar pirkstu galiem, iztušē to. Ja nepieciešams, uzliec vairākas kārtas. Taču dari to tā, lai rezultāts izskatītos dabisks. 

 

5.    Ja acis apsarkušas, izvairies no ēnām ar sarkanīgu vai violetu nokrāsu 

Šīs krāsas vēl vairāk izcels apsārtumu, liekot tev izskatīties slimīgi. Vislabāk tādā gadījumā izskatīsies neitrāli toņi. Vienkāršākais veids, kā miksēt acu ēnu toņus – sākumā klāj gaišāko pa visu plakstiņu, tad nedaudz tumšāku līdz locījuma vietai, bet tumšāko ieklāj tikai pie acs kaktiņa. 


6.    Acu ēnām nevajadzētu sacensties ar taviem briļļu rāmjiem 

Ja vēlies krāsot acis tādā pašā krāsā kā tavi briļļu rāmji, labāk tomēr izvēlēties vienu vai vairākus toņus gaišākas ēnas. Savukārt plakstiņa locījuma vietā izmanto pāris toņus tumšākas. Pabeidz acu grimu ar tumšu kontūrlīniju un skropstu tušu. 

 

7.    Ja briļļu rāmji, mati un lūpas ir spilgtos toņos, grimam jābūt neuzkrītošam 

Nepārcenties ar krāsu dažādību! Šādā gadījumā vari iztikt tikai ar neuzkrītošu kontūrlīniju un tušu – visticamāk, acu ēnas nemaz nebūs nepieciešamas. 

 

Avots: www.kasjauns.lv