Kā pareizi lietot laineri. Padomi

Laineris ir labs veids, kā akcentēt un izcelt acis arī tad, ja neesi liela dekoratīvās kosmētikas cienītāja. Turklāt tas piestāv gan jaunām, gan vairs ne tik jaunām sievietēm.

Laineris var būt tikpat kā nemanāms, toties efektīvs, ja to smalki ievelk gar pašu skropstu līniju. Aktrise Sandra Buloka.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Laineris var būt tikpat kā nemanāms, toties efektīvs, ja to smalki ievelk gar pašu skropstu līniju. Aktrise Sandra Buloka.

 

Konsultē Baiba Grīna, grima māksliniece un stiliste 

 

Prasmīgi uzvilkta kontūrlīnija vienmēr izskatās eleganti un sievišķīgi, un tas, kā šo līniju veidot – platāku vai šaurāku, ar lociņu vai bez, atkarīgs no tā, vai tev patīk klasisks vai ekscentrisks tēls. Protams, arī no tā, kas tev piestāv. Ja esi jau mēģinājusi grimā izmantot laineri, bet nav īsti izdevies, nekas. Uzvilkt perfektu līniju, turklāt vienādu abām acīm, reti kurai izdodas jau pirmajās reizēs. Tas ir treniņa jautājums, tāpēc savu pirmo izmēģinājumu neieplāno pirms svarīga pasākuma. Iesācējām vislabāk der flomasterveida laineri, jo ar tiem vieglāk darboties un tie labāk piemēroti neuzkrītošām un smalkām līnijām.

 

Treniņu sāc ar vienkārši smalku svītriņu – piespied laineri tieši pie skropstu līnijas un viegli slidini to uz priekšu gar pašām skropstām. 

 

Treniņu sāc ar vienkārši smalku svītriņu – piespied laineri tieši pie skropstu līnijas un viegli slidini to uz priekšu gar pašām skropstām. Pēc tam vari mēģināt svītriņu sabiezināt. Kad roka jau ietrenēta, to pašu pamēģini ar mitro kontūrlīniju, kam jau ir otiņa, vai arī ar krēmveida laineri, sev vēlamo otiņu piemeklējot pati. Kādu izvēlēties? Tādu, ar kuru tev parocīgāk darboties. Gluži tāpat kā ar skropstu birstītēm, tā arī ar lainera otiņām – vienai patīk bieza, citam plāna. Pēdējā laikā iecienītas ir plakanas un platas otiņas, ar kurām var uzvilkt kontūrlīniju un to uzreiz arī iztušēt, radot dūmakaino acu efektu. 

Kā lietot laineri

Amerikāņu dejotāja un aktrise Dita fon Tīza izkopusi piecdesmito gadu dīvas tēlu.

 

Ditai fon Tīzai iezīmēta izteiksmīga kontūrlīnija uz augšējiem acs plakstiņiem. Tas ir klasisks vakara grims, taču, atsakoties no koši sarkanajām lūpām, šāda kontūrlīnija var būt arī ikdienas meikaps, īpaši tad, ja neizvēlies melnu, bet asfalta pelēku laineri. 

 

Kā zīmēt? 

1.    SOLIS 

Liec laineri pie iekšējā kaktiņa (var gan pie paša kaktiņa, gan pie skropstu sākuma punkta) un velc to pa skropstu līniju pāri skropstu saknītēm līdz acs vidusdaļai. 

2.    SOLIS 

No vidus kontūrlīniju sāc sabiezināt. To vislabāk panākt, laineri vispirms velkot virs skropstu līnijas tik tālu, cik platu kontūrlīniju vēlies veidot, pēc tam aizpildot brīvo laukumu zem tās (laineri var klāt gan ar punktējošām, gan velkošām kustībām) uz leju līdz pašām skropstām. 

3.SOLIS 

Dita fon Tīza izvēlējusies līniju nobeigt ar elegantu lociņu. Ja pie acs kaktiņa piezīmēsi lociņu, tad, atverot acis, tas izskatīsies amizanti. Taču, lai tas neatgādinātu bērnišķīgu zīmējumu, kontūrlīniju uz aizvērta acs plakstiņa pagarini, velkot vienkārši taisnu (nevis liektu!) līniju un pie ārējā kaktiņa to nedaudz sabiezinot. Noslēgumā uzkrāso skropstas, un, lūk, acis tikpat koķetas kā fon Tīzai. 

Lainera lietošana

Laineris var būt tikpat kā nemanāms, toties efektīvs, ja to smalki ievelk gar pašu skropstu līniju. Tas ir labs veids, kā ikdienas grimā ātri iegūt košas un izteiksmīgas acis bez īpašas krāsošanās. 

 

Kā zīmēt? 

1.    SOLIS 

Velc laineri gar pašu skropstu līniju virzienā no iekšējā acs kaktiņa līdz ārējam. Centies veidot smalku, tikpat kā nemanāmu līniju. 

2.    SOLIS 

Ar laineri iezīmē skropstu līniju arī apakšējam plakstiņam virzienā no ārējā kaktiņa līdz acs vidusdaļai. 

3.    SOLIS 

Reklāma
Reklāma

Skatiens būs koncentrētāks, ja palīgā ņemsi tumšas (tumši brūnas, pelēkas) acu ēnas. Izmantojot platāku otiņu, pie plakstiņa ārmalas saplūdini tās kopā ar laineri.

Kā lietot laineri

Aktrise Mila Kunis.

Aktrise Mila Kunis ir iecienījusi dūmakaino acu grimu un mitro kontūrlīniju izmanto pēdējam akcentam – lai iezīmētu acs formu. Šāds grima paņēmiens acis sašaurina, taču, ja prasmīgi izmantotas arī tumšas ēnas, acis, lai arī mazas, iegūst izteiksmīgumu un piesaista uzmanību. 

 

Kā zīmēt? 

1.    SOLIS 

Uzkrāso acis, izmantojot divu toņu ēnas – gaišākas plakstiņa iekšpusē, tumšākas – ārpusē. Ar tumšajām ēnām ietušē arī apakšējā plakstiņa ārējo daļu. 

2.    SOLIS 

Izvēlies ogļmelnas krāsas laineri. Pieliec to pie paša iekšējā kaktiņa un velc pa augšējo skropstu līniju līdz ārējam kaktiņam. Kontūrlīnijai jābūt piesātināti tumšai. Ieteicams laineri vilkt pāri jau uzzīmētai līnijai vairākas reizes. 

3.    SOLIS 

Ar to pašu laineri iezīmē arī apakšējo plakstiņu, velkot to no iekšējā kaktiņa līdz ārējam pa skropstu līniju un noklājot arī plakstiņa gļotādu. 

Lainera lietošana

Dziedātāja Nikola Šercingere.

Dāmas, kurām tīk ekscentriski izskatīties, ar mitro kontūrlīniju var padarīt grimu neikdienišķu un atšķirīgāku no citiem. To var panākt, izmantojot spilgtas krāsas laineri (pat dažādās krāsās) vai arī ar klasiski melno veidojot uz acīm neordināru grafisku līniju. Taču jāskatās, vai izvēlētais lainera zīmējums tev piestāvēs. Tas, kas labi izskatās citai, ne vienmēr der tev. Nikolas Šercingeres grims labi izskatās mandeļveida acīm, kas vērstas nedaudz uz augšu un ir mazliet ieslīpas. Šāda grafika nederēs tām, kam ir izteikts acs reljefs un plakstiņa locījuma līnija. 

 

Kā zīmēt? 

1.    SOLIS 

Ņem laineri un iezīmē augšējo skropstu līniju. Pēc tam līniju sabiezini, iezīmējot vēlamo kontūru un acs ārmalā to pagarinot vēlamajā leņķī. Taču raugies, lai līnija virzītos uz augšu, nevis uz leju, citādi acis izskatīsies skumjas. 

2.    SOLIS 

Iezīmē apakšējo skropstu līniju un pie ārējā kaktiņa to velc nedaudz biezākā kārtā virzienā uz augšu, saplūdinot kopā ar kontūru, ko uzzīmēji augšpusē. 

 

Veidot kontūrlīniju kā māksliniecisku zīmējumu nav viegli. Tāpēc vispirms ar melno acu zīmuli vari ieskicēt kontūrlīnijas formu un virzienu un tikai pēc tam pāri pārvilkt laineri. Tiesa, šādā gadījumā kontūra būs mazāk noturīga.  Ja laineris izķēpājas, nav vajadzības notīrīt visu grimu. Kamēr tas vēl nav pilnībā nožuvis, ar vates kociņu virzienā no augšas uz leju patīri neveiksmīgo klājuma vietu. Ja tas paguvis nožūt vai arī laineris ir ūdens noturīgs, uz vates kociņa uzliec tonālo krēmu, kādu liki uz plakstiņa, un ar to nomaskē kļūdaino vietu. Pēc tam to pielabo ar ēnām un vēlreiz nolīdzini ar laineri. Nav teikts, ka kontūrlīnija jānovelk ar vienu rokas vilcienu no viena kaktiņa līdz otram. To var vilkt pamazām – uzvelc vienu mazu posmu, pēc tam, nedaudz pārklājot jau uzzīmēto, velc nākamo un tā lēnītēm uz priekšu. Otrs variants – vispirms novelc smalku līniju gar pašu skropstu malu un pēc tam, liekot laineri ar punktējošām kustībām, līniju pamazām sabiezini – tik biezu, cik vēlies. Grūtības var sagādāt ne tikai taisnas un gaumīgas līnijas uzvilkšana, bet arī neziņa, kāda piestāv tieši tavai acu formai – cik gara un cik plata. “Ja ir dziļi iesēdinātas acis un izteikta plakstiņa locījuma līnija, laineri nevajadzētu vilkt tālāk par ārējo acu kaktiņu, citādi uzvilktā līnija vietā, kur beidzas kaktiņš, izskatīsies kā pārrauta uz pusēm. Ar laineri ir jāeksperimentē, lai saprastu, kas piestāv un kas ne, taču galu galā katra atrod sev piemērotāko variantu,” iedrošina Baiba Grīna. 

 

Teksts: žurnāls OK

Foto no jeweell.com, justjared.com

Avots: www.kasjauns.lv