Šopavasar modē krāsaini apģērbi! Kā tos kombinēt, lai būtu patiesi skaisti? 10 ieteikumi

Pēc ziemas, neatkarīgi, cik gara un sniegaina tā bijusi, gribas kā tauriņam izplēst krāsainos spārnus un lidot pretī piedzīvojumam. Taču tad ieslēdzas racionālais prāts – vai tik ar to košumu nepāršaušu pār strīpu, vai neizskatīšos pārāk spilgti un bezgaumīgi. Par to, kā kombinēt šajā pavasarī tik aktuālos košos toņus, mammamuntetiem.lv vaicā stilistei Intai Eihmanei.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

1. Visiem piestāv visas krāsas! Nav jābaidās vilkt apģērbu košās vai neierastās krāsās, jo visiem piestāv visas krāsas. Cik nav dzirdēts - man nepiestāv sarkanais vai zaļais. Nē, piestāv! Jautājums ir vienīgi par to, kādā nokrāsā šis sarkanais vai zaļais ir. Kāpēc tā? Krāsas iedalās siltās un aukstās, un tad ir jāsaprot, vai attiecīgā tipa cilvēkam piestāv vairāk, piemēram, vēsi sarkanais vai silti zaļais. Tāpat arī ar krāsas intensitāti - ir tipi, kam piestāv tumšas, ir kam gaišas un ir kam piestāv gan gaišie toņi, gan tumšie.

 

2. Izvēlies izteiksmīgus aksesuārus. Ko darīt, ja ir nopirkta kleita, kas izrādās tomēr īsti nav pēc krāsas savējā? Vai arī pēc krāsu analīzes secini, ka labāk piestāv tikai tumšie toņi, bet gribas ko gaišu? To mierīgi var atrisināt ar aksesuāru palīdzību, kādu lakatu vai kaklarotu, kas ir tavā krāsā, tas lieliski atsvaidzinās un izcels tevi.

 

3. Šajā pavasarī modē ir arī pasteļtoņi. Tos var kombinēt kopā ar dažādiem spilgtiem toņiem. Nekad nenošausi greizi, ja pasteli samiksēsi ar miesas krāsu (miesas krāsa vienmēr ir modē!). Pasteļtoņus acs uztver “mīkstāk”, intensīvās krāsas - “cietāk”. Tas nozīmē, ka apģērbā pasteļtoņos tu izskatīsies sievišķīgi un viegli.

 

 

4. Zilais kopā ar zaļo. Par krāsu salikumiem runājot, pamēģini zaļo kopā ar zilo (zaļa kleita ar zilu jostiņu vai aksesuāru) tas piešķir tēlam asumiņu un izteiksmīgumu.

 

5. Vīriešiem šajā pavasarī dominē zilā krāsa. Visas košās krāsas tiek atjauktas ar zilo krāsu. Krekls ir apģērbs Nr. 1 vīrieša garderobē (kas ir vīrietis bez krekla?). Tie ir visdažādākie - no rūtainiem un svītrainiem līdz punktainiem un ziedošiem. Modē vīriešiem joprojām ir krāsaini apavi - spilgtas krosenes vai mokasīni būs tieši laikā.

 

6. Kombinē, bet atceries proporcijas! Krāsas var kombinēt dažādi - kā nu katram gribas un liekas skaisti, bet atceries vienkāršu principu, ne vairāk kā 3 toņi. Pirmais tonis ir 60% otrais ir 30% un trešais ir 10%. Lai savā koptēlā veiksmīgi apvienotu daudzas dažādas krāsas, atceries, ka vairākām, vienā apģērba komplektā esošām krāsām (tas attiecas gan uz apģērba kombinēšanu, gan somas pieskaņošanu apģērbam), ir jābūt vienādām vai līdzīgām pēc savas intensitātes.

 

Reklāma
Reklāma

7. Modē nāk arī mākslinieciskās apdrukas. Ar tām gan uzmanīgi, jāskatās kāds ir tavs figūras tips, un kur vari šos akcentus atļauties - augšdaļā vai apakšdaļā. Piemēram, ja sieviete, kurai ir kuplākas krūtis, izvēlas krāsainas vai rakstainas bikses un vienkrāsas žaketīti, panāk izlīdzinājuma efektu, jo akcents ir uz biksēm, līdz ar to augšdaļa vairs nešķiet tik masīva. Savukārt, ja sieviete ar mazākām krūtīm izvēlas topiņu ar ziedu apdruku un vienkrāsainas bikses, tiek panākts pretējs efekts.

 

 

8. Jo trakāk, jo labāk! Arī bērniem apģērbā dominē spilgtas, dzīvespriecīgas krāsas, kas burtiski spridzina. Dažādi raksti, no ornamentiem līdz pat multeņu varoņiem. 

 

 

9. Rakstainas zeķubikses. Spilgtas un gaišas krāsas, kā arī lieli raksti vizuāli palielina. Tāpēc uzmanīgi būtu jāizvēlas apģērbs ar ģeometriskiem rakstiem. Piemēram, apaļīgu kājas formu īpašniecēm svītrainas zeķubikses vizuāli var palielināt ikrus. Visvienkāršākais veids, kā kombinēt raibas un krāsainas zeķubikses ar apģērbu, ir izvēlēties vienkrāsainu tērpu, kas kalpos par fonu rakstainām zeķubiksēm, vai otrādi. 

 

10. Krāsas izmaina siluetu. Krāsas var gan vizuāli paplatināt, gan sašaurināt. Atceries, balts palielina, melns sašaurina. Ja gribas kuplus svārkus vai svārkus ar kādu apjomīgāku piegriezumu vai faktūru, audumu izvēlies tumšākā krāsā.

 

 

 

 

Vienīgais veikals Baltijā - t/c "Galleria Riga" 4. stāvā. Adrese: Rīga, Dzirnavu iela 67.

 

Ieskaties: www.piazzaitalia.it

www.draugiem.lv/piazzaitalialatvia

www.facebook.com/PiazzaItaliaLatvia