Kas īsti ir "clutch" somiņas, kam jābūt katras dāmas skapī?

“Kas īsti ir “clutch” somiņas? Dažos sieviešu žurnālos pat esmu redzējusi, ka šo nosaukumu raksta ar latviešu burtiem - “klačas”. Bez tām ne viena dāma nu nekādi nevarot iztikt – vai tiešām tā ir?” mammamuntetiem.lv jautā kāda lasītāja. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aktuālo rubriku GATAVOJAMIES BALLEI atbalsta modes & izklaides centrs Rīga Plaza

 

 

Atbild modes dizainere, zīmola BAI:DOO radītāja Baiba Tolpežņikova:

 

Termins "clutch somiņa" tiešām ir populārs, tām, kam tas ir jaunums, tad latviski parasti sakām: vakara somiņa. Tām ir dažādi izmēri – pirms gadiem modē bija nelielas, plakanas "clutch" somiņas, tāpēc tās iemantojušas arī nosaukumu "aploksnes tipa somiņa". Taču nu brīžiem tās var būt tik lielas, ka grūti atšķirt no parastām rokassomiņām. 

Clutch somiņa

Zīmols "Burberry" pavisam nesen, izsakoties par "clutch" somiņām, minēja: "The bigger, the better!" (Jo lielākas, jo labākas! - tulk. no angļu val.). Tātad pēdējā tendence vakara somiņu modē ir tām palielināties. 

Klačas jeb clutch vakara somiņas

“Clutch” somiņas galvenās pazīmes:

Reklāma
Reklāma

* "Clutch" burtiski nozīmē apķert, satvert, tātad šī ir maza rokassomiņa, kas nav paredzēta likšanai plecā, bet gan turēšanai rokās;

* Tā var izskatīties kā liels maks;

* “Clutch” somiņa paredzēta svinīgiem pasākumiem un ikdienā parasti nelieto, tāpēc tā izskatās svinīgi.

* Tā var būt no dažādiem materiāliem un dažādām aizdarēm - rāvējslēdzējs, magnēts vai vienkārši salokāma uz pusēm.

Klač somiņa

Vai etiķete pieprasa pasākumā ierasties ar vakara somiņu?

Etiķete tik tiešām pieprasa dāmai uz teātri ierasties ar somiņu, turklāt no praktiskā viedokļa - sievietēm vienmēr būs kaut kas līdzi ņemams. Diemžēl vakara somiņas vietā ņemt līdzi rokassomiņu nav labs stils.

 

Foto: www.vogue.com