Labsajūtas atslēga: sekss, cilvēki, sarunas, šokolāde un miegs

Mana labsajūtas formula sastāv no vairākiem ķēdes posmiņiem, kas lielākā vai mazākā mērā viens ar otru ir saistīti un nepārraujami, raksta Kristīne, stāstu konkursa "Sievietes labsajūtas formula" dalībniece.

Foto: www.moonparlour.lv. Attēlā redzamajai modelei nav saistības ar rakstu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: www.moonparlour.lv. Attēlā redzamajai modelei nav saistības ar rakstu.

Pirmkārt, noteikti sekss. Vienalga kur, kad, bet noteikti ar savu mīļoto cilvēku. Tas VIENMĒR nostrādā, pat ja sāp galva. Cik reižu esmu teikusi savam vīrietim, ka tad, kad esmu uztraukusies, dusmīga vai vienkārši kašķīga, lai noliek mani slīpi, un viss negatīvais it kā pazūd. Un tas, ka tevi kāds mīl un grib, ceļ gan pašapziņu, gan citādi uzlabo garīgo un fizisko stāvokli. Vienmēr ir paticis mīlēties un sagādāt baudu otram, jo tā ir patīkama cīņa ar sevi – tu vari būt gan valdniece, gan vari pakļauties, un abās lomās tu būsi ieguvēja!

 

Otrkārt, cilvēki. Jā, tieši, tā – cilvēki, nav nozīmes, kādi – ģimenes locekļi, darba kolēģi, manikīre SPA centrā, tribīnēs vai teātrī esošie cilvēki. Tā vienkārši ir nepieciešamība uzturēties cilvēkos. Ilgāk par 2 dienām laukos nespēju nosēdēt. Jā, taisnība, ka apkārt ir miers, tu it kā saplūsti ar dabu, bet tajā pat laikā parādās tāda sajūta, it kā trūktu gaisa. Man ir nepieciešama tā enerģija, kas strāvo no cilvēkiem. Neteikšu, ka esmu enerģētiskais vampīrs, jo bieži vien tieši tie paši cilvēki arī mani iztukšo, taču jūtos kaut kam piederīga. Man liekas, tā ir visnepatīkamākā sajūta, kad tu neesi nevienam vajadzīgs. 

Es teicu, ka šokolāde bija pēdējais labsajūtas formulas posmiņš? Ai, nē. Galvenais tomēr ir daudz smaidīt! Jo vairāk smaidu, jo vairāk priecīgāku seju apkārt. Smaids ātri pielīp!

Treškārt, sarunas. Nezinu, vai mani ietekmē horoskopa zīme, raksturs vai kādi citi faktori, bet man patīk diskutēt. Patīk saturīgas sarunas, kas ne vienmēr beidzas varbūt man pa prātam, bet es tādējādi jūtos piepildīta, esmu izteikusi savu viedokli, un ar to pietiek. Tādā veidā apmierinu savas alkas pēc zināšanām. Kaut kur iekšā sēž velniņš, kurš dzīšus dzen apgūt ko jaunu. Tam pašam velniņam patīk arī, kad to paglauda pa spalvai – tieši tā, kad paglaimo. Nenoliedzami, tas ir visātrākais līdzeklis kā uz brītiņu atgūt savaldīšanos un izjust ko patīkamu. Tas arī neviļus liek vairāk paskatīties uz sevi spogulī un kļūt nedaudz labākai – ne tikai ārēji, bet arī iekšēji.

 

Ceturtkārt, miegs. Esmu cīrulis, tāpēc ne sevišķi patīk no rītiem ilgi vāļāties pa gultu vai gulēt pusdienas, tāpēc atļaujos iet gulēt kaut vai 9 vakarā, ja zinu, ka tas liks man justies labāk. Izgulējies cilvēks ir pozitīvāks, skaidrākām domām un pārdomātāku rīcību.

 

Reklāma
Reklāma

Visbeidzot, šokolāde. Pat zinātniski ir pierādīts, ka neliels daudzums šokolādes veicina laimes hormonu izdalīšanos. Kur vēl lai atrod spēcīgāku argumentu? Skolas laika nometnē mani iemācīja baudīt šokolādi, tāpēc stresa gadījumos neaiziet visa tāfelīte, par ko baiļojas daudzas sievietes. Ir vienkārši jānokož pavisam neliels gabaliņš un ar mēli jāvirpina pa muti. Mazliet ir arī jāpiedomā, lai uzreiz to nenorītu, tāpēc šāda šokolādes baudīšana uz kādu laiku arī „atslēdz” no problēmām. Un noteikti ar lielu kakao satura daudzumu. Tad tas rūgtumiņš reizē ar negatīvo aiziet tur, lejā, un pazūd.

 

Es teicu, ka šokolāde bija pēdējais labsajūtas formulas posmiņš? Ai, nē. Galvenais tomēr ir daudz smaidīt! Jo vairāk smaidu, jo vairāk priecīgāku seju apkārt. Smaids ātri pielīp! Un līdz ar smaidu dzimst pozitīvas domas, kas arī ļauj ātri vien atrast to vajadzību, kas tai brīdī ir nepieciešama, lai labi justos! Ikvienam ir sava labsajūtas formula, tikai tā ir jāatrod, un to arī visiem novēlu, bet ja grūti atrast, tad atliek vien pasmaidīt, un viss notiksies!

 

 

Iesūtījusi Kristīne, stāstu konkursa "Sievietes labsajūtas formula" dalībniece