Aizpērnais saules aizsargkrēms. Lietot vai nelietot

Pagājušajā gada vasara ar īpaši labiem laika apstākļiem mūs nelutināja. Karstās dienas bija visai maz, tāpēc pērn iegādātie saules aizsargkrēmi daudziem palika neizlietoti. Ko darīt - tos varam turpināt lietot šogad vai tomēr ne? Atbildes palīdzēja atrast "Kolonna" kosmētiķe Ieva Cipule.

Ja sev vēlam labu, vecus saules aizsargkrēmus labāk nelietot.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja sev vēlam labu, vecus saules aizsargkrēmus labāk nelietot.

Maģiskais apzīmējums uz krēma tūbiņas

Pirmkārt, uz katras krēma tūbiņas jābūt īpašam apzīmējumam, cik ilgi tas ir derīgs pēc atvēršanas. Krēmi ir dažādi - citam šis termiņš ir pat 12 mēneši, citam - 9, bet ir krēmi, kuri derīgi pēc atvēršanas vien 6 mēnešus. Tas būtu visvienkāršākais veids, kā noteikt, krēms lietojams vēl vai nē, norāda I.Cipule.

 

Viens varbūt neko nejutīs, bet citam vecs krēms var pamatīgi kairināt ādu, teic kosmētiķe.

 

Ja krēms iegādāts, piemēram, pagājušā gada augustā, tas pareizi uzglabāts, tad arī šogad vēl lietojams. Pamatā krēmi jāglabā istabas temperatūrā, bet ne tiešos saules staros. Arī ledusskapī tos turēt nevajag. Uz tūbiņas norādītais apzīmējums domāts, lai cilvēki zinātu, cik ilgu laiku ražotājs garantē produkta kvalitāti.

Protams, vēl viena lieta ir produkta derīguma termiņš, kuram arī jāseko līdzi. Pat, ja krēms nav bijis atvērts, tas var kļūt vecs.


Kāpēc nevajadzētu lietot vecu krēmu?

Reklāma
Reklāma

Pēc krēma derīguma termiņa beigām tas vairs nepilda savas funkcijas, sastāvdaļas ir sākušas bojāties un var būt ādai kaitējoša reakcija - alerģija. Viens varbūt neko nejutīs, bet citam vecs krēms var pamatīgi kairināt ādu, teic kosmētiķe.

 

Veci krēmi, kuriem sākotnēji bijusi patīkama smarža vai arī neitrāla, sāk smirdēt.

 

Kā vēl var noteikt, ka produkts ir vecs? Pēc smaržas. Veci krēmi, kuriem sākotnēji bijusi patīkama smarža vai arī neitrāla, sāk smirdēt. Veca krēma smaku sajutīs teju ikviens. Tas gan atkarīgs no krēmā esošo vielu sastāva, jo dabīgās eļļas sāk smirdēt ātrāk un pamatīgāk.

Ja sev labu vēlam, vecu krēmu lietot nebūtu pareizi, saka I.Cipule. Ja neesi īsti pārliecināts par krēma kvalitāti, kosmētiķe iesaka labāk par pāris latiem iegādāties jaunu, nevis riskēt un lietot pērn iegādāto kādas dārgas firmas produktu.